Wintertijd klok (24 okt 2020)

Wintertijd begint zacht, maar nat

In de nacht van zaterdag op zondag draaien we de klok een uurtje terug. Op de eerste dag van de wintertijd gaat het regenen.

stock wintertijd
Verzet de klok dit weekend 'gewoon' weer naar wintertijd

Er is nog geen besluit genomen over het wel of niet afschaffen van de zomer- of wintertijd, dus wordt de klok komend weekend 'gewoon' weer een uur teruggedraaid.

Wintertijd doelwit van dieven

Het Heerlense evenement Wintertijd heeft sinds de opening vorige week donderdag al diverse keren te maken gehad met diefstal en vernielingen.

Goed nieuws voor grensregio Limburg: EU tegen tijdkeuze

Het plan om volgend jaar een einde te maken aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok krijgt geen instemming van de EU-landen. En dat is goed nieuws voor Limburg als grensregio.

Help! Hebben we straks nog wel dezelfde tijd als de buren?

Er wordt volop discussie gevoerd over het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Wintertijd forse klus voor Maastrichtse horlogier

Dit weekeinde eindigt de zomertijd en gaat de klok een uur terug. Dat brengt een berg werk mee voor de Maastrichtse horlogier Frans Mulders, die alle klokken in zijn zaak handmatig moet terugdraaien.

'Wintertijd brengt weer extra files'

Komend weekeinde gaat de wintertijd weer in. Verkeer moet daarom volgende week rekening houden met drukkere avondspitsen en langere files, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Maastrichtse klokkenmaker ergert zich aan wintertijd

Uurwerkmaker Frans Mulders is vrijdag al begonnen met het verzetten van de wijzers van 300 klokken in zijn winkel in Maastricht.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten