Overslaan en naar de inhoud gaan

Winterstop Maastricht: wereldreizigers weer even terug

Geplaatst opzondag 21 november 2021 - 13:49

Ze zouden eigenlijk pas in 2027 weer terugkomen: Ben van Baardwijk en Linda Reimersdahl uit Maastricht. Vorig jaar vertrokken ze voor een wereldreis op de fiets voor het goede doel. Maar vanwege corona en visumperikelen is het stel nu weer in hun thuisstad voor een winterstop.

Ze vertrokken in juni 2020 vanuit Maastricht om per fiets de wereld te verkennen. Hun doel: mensen dichterbij de natuur brengen mensen in nood ondersteunen. Ze doen dit via hun stichting XPLORid.

Video: L1

Winterstop
Ze houden nu een winterstop van drie maanden omdat fietsen in de kou niet praktisch is. "Als je 's avonds aanklopt bij mensen voor een overnachting, en het lukt niet meteen... dan kun je weleens uren letterlijk in de kou staan. We vragen meestal of we ergens bij mensen in de tuin ons tentje mogen opzetten. Soms krijgen we zelfs een slaapplaats binnen aangeboden."

Maastricht in plaats van Kirgizië
Eigenlijk was de winterstop gepland in Kirgizië. Maar die plannen gingen niet door. Vanuit Griekenland wilden ze verder naar het oosten, maar vanwege visumproblemen moesten ze hun reis aanpassen. "We hebben toen besloten om naar de Noordkaap te fietsen. Via de Noorse, Zweedse en Deense kust zijn we toen weer richting Maastricht gekomen."

Over drie maanden wil het stel richting Italië en Turkije om van daaruit richting Iran te gaan. Mocht dat niet lukken, is het stel heel flexibel: "Dan gaan we gewoon voor een rondje Canada", vertelt Linda.

Op naar de 100.000 euro
Ben en Linda hebben nu in totaal 20.000 kilometer in de benen en 156.000 hoogtemeters. Via hun stichting hebben ze inmiddels 14.000 euro opgehaald. Uiteindelijk willen ze 100.000 euro inzamelen.

Lees ook: Maastrichts stel alsnog 7 jaar op wereldreis per fiets

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen