zitski

Video: Studenten pedagogiek in zitski de piste af

Studenten pedagogiek van Fontys Sittard konden donderdag zelf ervaren hoe het is om in een zitski de piste af te gaan.

Kwestie van geduld: leden Rowwen Hèze 'ingesneeuwd'

Een aantal leden van Rowwen Hèze heeft dolle pret in de Oostenrijkse sneeuw. Het gebied is bedekt met een flink pak sneeuw, en dat was voor de band uit America reden om #ingesneeuwd op Instagram te gebruiken.

Hevige sneeuwval bederft skiplezier: 'Qua skiën een drama'

Door de hevige sneeuwval in Oostenrijk lijkt de wintersport voor een gezin uit Geulle in het water te vallen. Het flinke pak sneeuw zorgt voor lawinegevaar, waardoor pistes noodgedwongen dicht moeten blijven.

SnowWorld weet achterstand niet in te lopen

Het onder meer in Landgraaf gevestigde SnowWorld heeft zijn financiële verwachtingen voor de tweede keer in korte tijd verlaagd, omdat de bezoekersaantallen door warm weer zijn achtergebleven.

Winkelhorst slalomt in Landgraaf weer naar nationale titel

Steffan Winkelhorst heeft zondag op de piste van SnowWorld in Landgraaf de nationale titel alpineskiën indoor geprolongeerd.

Koos Hendriks stapt uit skihalimperium SnowWorld

Koos Hendriks is niet langer de baas bij SnowWorld. De oprichter en bestuursvoorzitter heeft 40 procent van de aandelen verkocht aan Alychlo.

Politie waarschuwt Limburgse wintersporters voor topdrukte

Limburgse wintersportliefhebbers die hun hart op willen halen in de Belgische Ardennen, kunnen beter thuisblijven. De parkeerplaatsen zijn overvol en er zijn geen ski's meer te huur.

Snowboarders uit hele wereld in Landgraaf

Snowboarders uit de hele wereld komen deze week op SnowWorld in Landgraaf af voor de Europa Cup-snowboarden.

Beste snowboarders naar Landgraaf

De beste snowboarders van Europa verzamelen zich komende week in Landgraaf voor de Europa Cup Parallelslalom in SnowWorld. Voor het jonge Limburgse talent Anouk Reumers uit Berg en Terblijt is het een thuiswedstrijd. Ze hoopt mee te kunnen met de internationale top.

Bram Zeegers 18de met skeleton op Jeugdspelen

Bram Zeegers uit Venray is vrijdag op de Olympische Spelen voor junioren in het Noorse Lillehammer als achttiende geëindigd op het onderdeel skeleton.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten