Overslaan en naar de inhoud gaan

Winterse buien verwacht boven Limburg

Geplaatst opzondag 28 november 2021 - 11:32

Limburg krijgt mogelijk zondag aan het einde van de dag te maken met winterse neerslag. Er wordt hagel en natte sneeuw verwacht boven onze provincie.

Ook de komende dagen blijft er kans op winterweer, meldt Meteo Limburg.

Hagel en natte sneeuw
Zondag begint droog in Limburg. Er is veel bewolking en de middagtemperatuur komt maximaal uit op vier graden. Aan het einde van de middag zijn er enkele winterse buien mogelijk, met hagel en sneeuw. Zondagavond daalt de temperatuur flink tot onder het vriespunt.

Gladheid
Maandagochtend verwacht Meteo Limburg gladheid op de Limburgse wegen. In de vroege ochtenduren vriest het met minima tussen de -1 en -3 graden. Naast gladheid moet het verkeer ook rekening houden met aanvriezende mist(banken). Lokaal is zelfs dichte mist mogelijk. Overdag is het wisselend bewolkt en komt de thermometer op vier tot zes graden uit. Ook maandag is er kans op een winterse bui met hagel en natte sneeuw, maar het blijft overwegend droog.

Veel regen
Dinsdag en woensdag, de eerste dag van december, gaat het steviger waaien waardoor warmere lucht wordt aangevoerd. Daardoor gaat de temperatuur omhoog naar negen of tien graden. Verder wordt er veel regen verwacht. In totaal wordt voor beide dagen 15 tot ruim 20 millimeter regen berekend, meldt Meteo Limburg. In de loop van woensdag worden zonnige perioden verwacht.

Vanaf donderdag wordt kouder (guur) en is er weer opnieuw kans op (winterse) buien.

Eifel, Ardennen en Sauerland
Waar in Nederland natte sneeuw wordt verwacht, ligt er in de heuvelgebieden in de grensstreek wel al sneeuw. De toppen van de Eifel, Ardennen en Sauerland zijn bedekt met een (flinke) laag sneeuw.

Lees het volledige weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen