Overslaan en naar de inhoud gaan

Winters weer: GGD neemt maatregelen test- en priklocaties

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2021 - 17:03

De GGD Limburg-Noord neemt maatregelen om de vaccinatie- en testlocaties voor het coronavirus open te houden tijdens het barre weer dat dit weekend en de komende week wordt verwacht.

Samen met de betrokken gemeenten wordt er gestrooid en worden de locaties en de toegangswegen sneeuwvrij gehouden.

Lees ook: Stevig winterweer verwacht: wat merkt Limburg ervan?

Hulp voor ouderen
De brandweer gaat indien nodig ouderen helpen en begeleiden die moeite hebben met sneeuw of gladheid. Volgens de GGD is er voor iedereen voldoende ruimte om binnen te wachten op zijn beurt, op veilige afstand van elkaar.

Afspraken Blerick verzet
Afspraken voor de vaccinatielocatie in Blerick op zondag worden zoveel mogelijk verplaatst naar ofwel de zaterdag ervoor of de maandag erna. Waar dat niet lukt, gaan de afspraken gewoon door. En als de weersomstandigheden slechter worden, belooft de GGD daar op in te spelen. Mensen die vanwege het slechte weer liever op een ander moment komen, kunnen hun afspraken verzetten via het regionale nummer 088-1190011.

Pendelbus
Voor de nieuwe vaccinatielocatie die maandag open gaat in Weert komt er een pendelbus. Die gaat rijden van de parkeerplaats naar de Poort van Limburg.

De GGD adviseert mensen verder de weersverwachtingen goed in de gaten te houden en zich te houden aan de weerwaarschuwingen van het KNMI.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen