Overslaan en naar de inhoud gaan

Winters weer: GGD neemt maatregelen test- en priklocaties

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2021 - 17:03

De GGD Limburg-Noord neemt maatregelen om de vaccinatie- en testlocaties voor het coronavirus open te houden tijdens het barre weer dat dit weekend en de komende week wordt verwacht.

Samen met de betrokken gemeenten wordt er gestrooid en worden de locaties en de toegangswegen sneeuwvrij gehouden.

Lees ook: Stevig winterweer verwacht: wat merkt Limburg ervan?

Hulp voor ouderen
De brandweer gaat indien nodig ouderen helpen en begeleiden die moeite hebben met sneeuw of gladheid. Volgens de GGD is er voor iedereen voldoende ruimte om binnen te wachten op zijn beurt, op veilige afstand van elkaar.

Afspraken Blerick verzet
Afspraken voor de vaccinatielocatie in Blerick op zondag worden zoveel mogelijk verplaatst naar ofwel de zaterdag ervoor of de maandag erna. Waar dat niet lukt, gaan de afspraken gewoon door. En als de weersomstandigheden slechter worden, belooft de GGD daar op in te spelen. Mensen die vanwege het slechte weer liever op een ander moment komen, kunnen hun afspraken verzetten via het regionale nummer 088-1190011.

Pendelbus
Voor de nieuwe vaccinatielocatie die maandag open gaat in Weert komt er een pendelbus. Die gaat rijden van de parkeerplaats naar de Poort van Limburg.

De GGD adviseert mensen verder de weersverwachtingen goed in de gaten te houden en zich te houden aan de weerwaarschuwingen van het KNMI.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen