Overslaan en naar de inhoud gaan

Wintercompetitie veldrijden en mountainbiken nadert einde

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 15:49

Tamara Janssen heeft in Sittard de twaalfde veldrit van de wintercompetitie gewonnen. De Hoensbroekse veldrijdster kwam met 15 seconden voorsprong op Karina Dortu uit Voerendaal over de streep.

Voor Janssen was het de tweede zege van het seizoen. Zij verstevigde met haar overwinning haar leidende positie in het klassement van de wintercompetitie.

Klassementsleider gevallen
Bij de veldrijders ging de overwinning naar Joep Keijsers uit Maarn. Hij bouwde in zeven ronden op het parcours in Sittard een voorsprong op van 44 seconden op oud-Montfortenaar Luuk Nissen. Luuk Miggleton uit Linne legde beslag op de derde plaats.

Klassementsleider Luuk van Helden kwam ten val en verloor ruim vier minuten op de winnaar. Hij blijft aan de leiding in het klassement.

Comfortabele voorsprong
Edwin Raats bond opnieuw een overwinning aan zijn zegekar. De Helmondenaar sloeg bij de masters al direct een gat van 50 seconden en bouwde in het verloop van de wedstrijd zijn voorsprong op zijn achtervolgers verder uit. Op de streep had hij 2 minuten en 19 seconden voorsprong op Stefan Ganser uit Stolberg. Kurt Maestriperi uit Bocholt werd derde.

Met elf overwinningen op zak heeft Raats in het klassement een comfortabele voorsprong van 43 punten op Pascal Alleleijn, die in Sittard als vijfde over de finishlijn reed.

Mountainbikers
Bij de moutainbikers ging maar een beperkt aantal deelnemers van start. Bart Gerits uit Molenbeersel kwam na acht ronden als eerste over de streep, ruim anderhalve minuut voor Tim Koch uit Grashoek. Ruben Verhees, leider in het klassement bij de mountainbikers, finishte op ruim tweeënhalve minuut als derde.

Bij de masters ging de overwinning naar Stephan Lotz uit Maasmechelen. Hij was al ruim twee minuten binnen toen Leon Crienen uit Baarlo de finishlijn passeerde. Jacques Cox uit Neer werd op ruim drie minuten derde en verstevigde zijn koppositie in het klassement bij de masters.

Nog drie wedstrijden
De veldrijders en mountainbikers komen voor de wintercompetitie nog in actie in op de Herungerberg in Venlo en in Overloon. De competitie wordt op 19 januari 2020 afgesloten in Bocholtz. Dat wordt ook het eindklassement opgemaakt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen