Overslaan en naar de inhoud gaan

Wintercompetitie veldrijden en mountainbiken nadert einde

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 15:49

Tamara Janssen heeft in Sittard de twaalfde veldrit van de wintercompetitie gewonnen. De Hoensbroekse veldrijdster kwam met 15 seconden voorsprong op Karina Dortu uit Voerendaal over de streep.

Voor Janssen was het de tweede zege van het seizoen. Zij verstevigde met haar overwinning haar leidende positie in het klassement van de wintercompetitie.

Klassementsleider gevallen
Bij de veldrijders ging de overwinning naar Joep Keijsers uit Maarn. Hij bouwde in zeven ronden op het parcours in Sittard een voorsprong op van 44 seconden op oud-Montfortenaar Luuk Nissen. Luuk Miggleton uit Linne legde beslag op de derde plaats.

Klassementsleider Luuk van Helden kwam ten val en verloor ruim vier minuten op de winnaar. Hij blijft aan de leiding in het klassement.

Comfortabele voorsprong
Edwin Raats bond opnieuw een overwinning aan zijn zegekar. De Helmondenaar sloeg bij de masters al direct een gat van 50 seconden en bouwde in het verloop van de wedstrijd zijn voorsprong op zijn achtervolgers verder uit. Op de streep had hij 2 minuten en 19 seconden voorsprong op Stefan Ganser uit Stolberg. Kurt Maestriperi uit Bocholt werd derde.

Met elf overwinningen op zak heeft Raats in het klassement een comfortabele voorsprong van 43 punten op Pascal Alleleijn, die in Sittard als vijfde over de finishlijn reed.

Mountainbikers
Bij de moutainbikers ging maar een beperkt aantal deelnemers van start. Bart Gerits uit Molenbeersel kwam na acht ronden als eerste over de streep, ruim anderhalve minuut voor Tim Koch uit Grashoek. Ruben Verhees, leider in het klassement bij de mountainbikers, finishte op ruim tweeënhalve minuut als derde.

Bij de masters ging de overwinning naar Stephan Lotz uit Maasmechelen. Hij was al ruim twee minuten binnen toen Leon Crienen uit Baarlo de finishlijn passeerde. Jacques Cox uit Neer werd op ruim drie minuten derde en verstevigde zijn koppositie in het klassement bij de masters.

Nog drie wedstrijden
De veldrijders en mountainbikers komen voor de wintercompetitie nog in actie in op de Herungerberg in Venlo en in Overloon. De competitie wordt op 19 januari 2020 afgesloten in Bocholtz. Dat wordt ook het eindklassement opgemaakt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen