Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Winter in Limburg: veel zonneschijn, droog en zacht

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 17:23

De winter in Limburg kende veel zonneschijn. Op de meeste plaatsen in Limburg scheen de zon zo'n 270 uur. Dat is ruim 80 uur meer dan normaal.

Dat blijkt uit berekeningen van Meteo Limburg over de meteorologische winter, van december tot en met februari.

Geen record
Volgens het weerbureau waren in Noord-Limburg over de afgelopen ruim honderd jaar alleen de winters van 1949 en 2003 zonniger. In Zuid-Limburg waren dat, naast deze twee winters, ook de winters van 2014 en vorig jaar. Het is de derde extreem zonnige winter in de afgelopen vier jaar.

Droog en zacht
De winter was bovendien droog en iets zachter dan normaal. Mede door een lange vorstperiode van ruim tien dagen van 16 tot en met 26 januari, met volop schaatsplezier op natuurijs, gaat deze winter niet de boeken in als extreem zacht.

Matige vorst
Op de luchthaven bij Beek heeft het tijdens de drie wintermaanden in elf nachten matig gevroren, met minima van -5 graden of lager. De laagste wintertemperatuur werd daar op 26 januari gemeten: -8,2 graden. Dit was ook de laagste wintertemperatuur sinds 13 maart 2013.

Bekijk de weersvooruitzichten voor de start van de maand maart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lente in Limburg met temperaturen tot 15 graden
Januari stuk zonniger dan normaal
Winter in Limburg: bijna recordzacht en zonnig
21,5 graden: warmste 18 oktober sinds 1921
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen