Overslaan en naar de inhoud gaan

'Winstverbod omzeild bij zorginstellingen Heerlen en Roggel'

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 8:33

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd IGJ en de Nederlandse Zorgautoriteit NZa doen onderzoek naar zorginstelling DeSeizoenen omdat het mogelijk het verbod op winst in de zorg omzeilt.

Dat meldt dagblad Trouw.

Heerlen en Roggel
DeSeizoenen heeft zes vestigingen in Nederland, waarvan er twee in Limburg liggen. In Roggel valt Elivagar met 35 cliënten onder DeSeizoenen, in Heerlen is het bedrijf de eigenaar van De Corisberg en de bijbehorende woongroepen.

Vastgoed
Zorginstellingen mogen in Nederland geen winst maken. DeSeizoenen zou dat omzeilen door vastgoedconstructies, zegt advocaat Hans Lohman van de centrale cliëntenraad in de krant. De NZa en IGJ spreken over 'verontrustende signalen over bestuurlijke en financiële constructies' bij de instelling. Geld dat voor de cliënten bestemd is, zou bij DeSeizoenen terechtkomen in de vastgoed- en facilitaire tak van het zorgbedrijf.

Loek Winter
Eén van de vier aandeelhouders van DeSeizoenen is Loek Winter. Deze uit Voerendaal afkomstige zorgondernemer was ook de eigenaar van MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen die onlangs failliet gingen. Van Winter is bekend dat hij zijn winst niet maakt in de zorg zelf, maar met het vastgoed.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen