Overslaan en naar de inhoud gaan

'Winstverbod omzeild bij zorginstellingen Heerlen en Roggel'

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 8:33

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd IGJ en de Nederlandse Zorgautoriteit NZa doen onderzoek naar zorginstelling DeSeizoenen omdat het mogelijk het verbod op winst in de zorg omzeilt.

Dat meldt dagblad Trouw.

Heerlen en Roggel
DeSeizoenen heeft zes vestigingen in Nederland, waarvan er twee in Limburg liggen. In Roggel valt Elivagar met 35 cliënten onder DeSeizoenen, in Heerlen is het bedrijf de eigenaar van De Corisberg en de bijbehorende woongroepen.

Vastgoed
Zorginstellingen mogen in Nederland geen winst maken. DeSeizoenen zou dat omzeilen door vastgoedconstructies, zegt advocaat Hans Lohman van de centrale cliëntenraad in de krant. De NZa en IGJ spreken over 'verontrustende signalen over bestuurlijke en financiële constructies' bij de instelling. Geld dat voor de cliënten bestemd is, zou bij DeSeizoenen terechtkomen in de vastgoed- en facilitaire tak van het zorgbedrijf.

Loek Winter
Eén van de vier aandeelhouders van DeSeizoenen is Loek Winter. Deze uit Voerendaal afkomstige zorgondernemer was ook de eigenaar van MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen die onlangs failliet gingen. Van Winter is bekend dat hij zijn winst niet maakt in de zorg zelf, maar met het vastgoed.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen