Overslaan en naar de inhoud gaan

Winstdaling Vebego na 'investeringsjaar'

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 14:04

Schoonmaakbedrijf en facilitaire dienstverlener Vebego uit Voerendaal heeft in 2018 een winst van 3,4 miljoen euro gehaald.

Het jaar daarvoor was de winst nog 11,3 miljoen.

Tegenvallende winsten
De winstdaling komt volgens de moeder van bedrijven als Hago, Balanz facilitair en Alpheios door gestegen kosten en tegenvallende winsten in Zwitserland en België. De omzet steeg wel met 6 procent naar 1,15 miljard euro.

Zorg en schoonmaak
Vebego is een van de grootste werkgevers van Limburg en is onder andere actief in de zorg en de schoonmaak. Het bedrijf heeft nu bijna 37.000 medewerkers. Die werken bij verschillende dochterondernemingen in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland. Dat is een stijging van 4 procent vergeleken met 2017.

Investeringsjaar
Volgens topman Ronald Goedmakers was 2018 een 'investeringsjaar'. Het bedrijf investeerde 8 miljoen in IT, opleidingsprogramma's en de versterking van de organisatie. Deze investeringen moeten dit jaar zichtbaar worden. "In 2018 hebben we opnieuw meer omzet geboekt, maar het resultaat stelde teleur", stelt Goedmakers. "Dat moet beter. We hebben maatregelen genomen om de winstgevendheid te verbeteren." Het bedrijf wil onder andere de indirecte kosten en de kosten van ziekteverzuim terugdringen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen