Overslaan en naar de inhoud gaan

Winstdaling Vebego na 'investeringsjaar'

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 14:04

Schoonmaakbedrijf en facilitaire dienstverlener Vebego uit Voerendaal heeft in 2018 een winst van 3,4 miljoen euro gehaald.

Het jaar daarvoor was de winst nog 11,3 miljoen.

Tegenvallende winsten
De winstdaling komt volgens de moeder van bedrijven als Hago, Balanz facilitair en Alpheios door gestegen kosten en tegenvallende winsten in Zwitserland en België. De omzet steeg wel met 6 procent naar 1,15 miljard euro.

Zorg en schoonmaak
Vebego is een van de grootste werkgevers van Limburg en is onder andere actief in de zorg en de schoonmaak. Het bedrijf heeft nu bijna 37.000 medewerkers. Die werken bij verschillende dochterondernemingen in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland. Dat is een stijging van 4 procent vergeleken met 2017.

Investeringsjaar
Volgens topman Ronald Goedmakers was 2018 een 'investeringsjaar'. Het bedrijf investeerde 8 miljoen in IT, opleidingsprogramma's en de versterking van de organisatie. Deze investeringen moeten dit jaar zichtbaar worden. "In 2018 hebben we opnieuw meer omzet geboekt, maar het resultaat stelde teleur", stelt Goedmakers. "Dat moet beter. We hebben maatregelen genomen om de winstgevendheid te verbeteren." Het bedrijf wil onder andere de indirecte kosten en de kosten van ziekteverzuim terugdringen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen