Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst voor Eaters in eerste halve finale bekerstrijd

Geplaatst opzaterdag 29 december 2018 - 22:50

Microz Eaters heeft de eerste wedstrijd in de halve eindstrijd van de ijshockeybeker gewonnen.

Het team van Andy Tenbult won in Glanerbrook in een zinderende wedstrijd met 6-4 van HIJS Hokij.

Onder vuur
Het team uit Den Haag was in de aanvangsfase de betere ploeg en opende op het Geleense ijs in de negende minuut de score. Nauwelijks een minuut later kwam Eaters door treffers van Yan Turcotte en Mitch Koumans op 2-1. Vadim Gyesbreghs had eerder al het Haagse doel vergeefs onder vuur genomen.

In de veertiende minuut kwam HIJS Hokij door een doelpunt van Mike Verschuren gelijk. Eaters speelde toen met twee man minder, omdat Lukasz Bartak en Mordy Munnichman naar de strafbank verwezen waren.

Gelijke hoogte
Eaters begon sterk aan de tweede periode, maar kwam toch op achterstand toen Stace van Benthem de puck in het Geleense doel werkte: 2-3. Korte tijd later kwam Eaters door Nick Verschuren weer op gelijke hoogte.

Kort genieten
Vijf minuten voor het einde van de tweede periode kwam HIJS Hokij opnieuw op voorsprong. Dit keer werkte Jurryt Smid de puck achter de Geleense goalie. Het Haagse team kon maar kort genieten van de voorsprong want Mitch Koumans scoorde zijn tweede doelpunt van de match en bracht zijn ploeg op 4-4.

Wake-upcall
Eaters had het moeilijk in het begin van de derde periode en werd door coach Tenbult wakker geschud. Dat had resultaat, want in de zevende minuut kwam Eaters door Lukasz Bartak op 5-4. Matt Beer brak in het laatste deel van de derde periode met succes uit en bepaalde de eindstand op 6-4.

Schorsing
Bij HIJS Hokij speelde Alex van Benthem mee. De aanvoerder van het Haagse team had een schorsing opgelopen, waartegen de Hagenezen in beroep gegaan zijn. Het beroep wordt pas begin volgend jaar behandeld en daarom kan Van Benthem in de halve finale de HIJS-kleuren verdedigen.

Return
Eaters speelt zondag opnieuw tegen HIJS Hokij en kan zich bij winst in Den Haag voor de bekerfinale plaatsen. Wint het Haagse team, dan valt op 2 januari in Geleen de beslissing welke ploeg op 3 februari in de bekerfinale staat.

Video: L1

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen