Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst VDL Nedcar vier miljoen euro

Geplaatst opdinsdag 23 december 2014 - 6:40

VDL Nedcar heeft in de tweede helft van dit jaar ruim vier miljoen euro bruto winst gemaakt. Dat meldt Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Groep.

VDL Nedcar maakte op 17 juli een officiële start met de productie van de Mini Hatch.

Geweldig resultaat
"Wij hebben van BMW een productieplanning gekregen tot 2023 en hopen dat die uitkomt. De balanspositie van VDL Nedcar is hartstikke gezond. De medewerkers zijn enthousiast en de kwaliteit die wordt geleverd is top. In het derde kwartaal hebben we 1,2 miljoen euro verdiend; na belasting negen ton. Een geweldig resultaat.
Ik reken in het vierde kwartaal op een miljoen of drie.”

Recordwinst
VDL Nedcar draagt daarmee een steentje bij aan de recordwinst van zo’n 105 miljoen euro die de VLD Groep (85 bedrijven) dit jaar denkt te behalen bij een omzet van 2,5 miljard euro.

Ook BMW's?
Over productieaantallen en nieuwe modellen doet Van der Leegte geen uitspraken. Wel zei Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van BMW onlangs: "Omdat BMW’s en Mini’s in toenemende mate op dezelfde technische basis gebouwd worden, zou het heel goed mogelijk zijn om in Born ook BMW’s te produceren.
Op dit moment zijn er echter geen concrete plannen."

Lees ook: NedCar bouwt in toekomst mogelijk ook BMW's in Born

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
'NedCar gaat ook populaire BMW X1 maken'
'Nieuwe Mini Cabriolet wordt gebouwd in Born'
'Nedcar kan beloftes aan BMW niet waar maken'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen