Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst VDL Nedcar vier miljoen euro

Geplaatst opdinsdag 23 december 2014 - 6:40

VDL Nedcar heeft in de tweede helft van dit jaar ruim vier miljoen euro bruto winst gemaakt. Dat meldt Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Groep.

VDL Nedcar maakte op 17 juli een officiële start met de productie van de Mini Hatch.

Geweldig resultaat
"Wij hebben van BMW een productieplanning gekregen tot 2023 en hopen dat die uitkomt. De balanspositie van VDL Nedcar is hartstikke gezond. De medewerkers zijn enthousiast en de kwaliteit die wordt geleverd is top. In het derde kwartaal hebben we 1,2 miljoen euro verdiend; na belasting negen ton. Een geweldig resultaat.
Ik reken in het vierde kwartaal op een miljoen of drie.”

Recordwinst
VDL Nedcar draagt daarmee een steentje bij aan de recordwinst van zo’n 105 miljoen euro die de VLD Groep (85 bedrijven) dit jaar denkt te behalen bij een omzet van 2,5 miljard euro.

Ook BMW's?
Over productieaantallen en nieuwe modellen doet Van der Leegte geen uitspraken. Wel zei Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van BMW onlangs: "Omdat BMW’s en Mini’s in toenemende mate op dezelfde technische basis gebouwd worden, zou het heel goed mogelijk zijn om in Born ook BMW’s te produceren.
Op dit moment zijn er echter geen concrete plannen."

Lees ook: NedCar bouwt in toekomst mogelijk ook BMW's in Born

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
'NedCar gaat ook populaire BMW X1 maken'
'Nieuwe Mini Cabriolet wordt gebouwd in Born'
'Nedcar kan beloftes aan BMW niet waar maken'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen