Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst handbalsters Venlo, verlies V&L

Geplaatst opzaterdag 18 januari 2020 - 22:30

De Limburgse handbalclubs in de Eredivisie bij de vrouwen hebben zaterdagavond wisselende resultaten geboekt.

De handbalsters van HandbaL Venlo wonnen thuis met 37-31 van SEW. Het Geleense V&L verloor daarentegen met 25-22.

Voorsprong
Cabooter/Venlo keek in de eerste minuten tegen een kleine achterstand aan, maar rond de twaalfde minuut kwam het team van Robin Gielen op gelijke hoogte (8-8). Vanaf dat moment bouwde Venlo aan een voorsprong, die bij rust resulteerde in 20-15. In de tweede helft knibbelde SEW iets van die marge af, maar dat kostte krachten. In de laatste vijf à zes minuten scoorde het Noord-Hollandse team nog maar één keer. Venlo daarentegen nog vier maal waardoor het verschil aan het eind zes treffers bedroeg.

Niet overtuigend
Vlug en Lenig kon in de uitwedstrijd bij DSVD niet overtuigen. Het team dat laatste staat in de Eredivisie versloeg het Geleense V&L met 25-22. Tot 4-4 in de beginfase kon V&L bijblijven, daarna maakte de thuisclub het verschil. In eerste instantie bleef dat minimaal, maar bij de rust was het opgelopen tot 14-9. Het Geleense team miste veel mogelijkheden en daardoor liep DSVD verder uit naar 18-11. In de slotfase kwam V&L nog iets terug, maar niet genoeg om opnieuw een nederlaag af te wenden.

Koppositie
HandbaL Venlo pakt voor even de koppositie, maar lijstaanvoerder VOC komt nog in actie. V&L blijft voorlopig zesde maar Borhave speelt zondag nog de thuiswedstrijd tegen de nummer drie, VZV. Mocht Borhave winnen, dan passeert het V&L op de ranglijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen