Overslaan en naar de inhoud gaan

Winnaars online OLS hartelijk welkom bij schutterij Haelen

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 14:09

Het zestal van Keet Haelen dat het online OLS won mag een jaar lang gratis komen oefenen bij schutterij St. Agatha. De zes jeugdige online schutters werden hier zondag voor uitgenodigd nadat zij de trofee d'n App'Um in ontvangst hadden genomen.

Het online OLS is een alternatief op het Oud Limburgs Schuttersfeest dat afgelopen zondag in Meijel gehouden zou worden.

Sterkste zenuwen
In totaal hadden 46 teams zich hiervoor opgegeven. Na drie rondes bleken de jonge schutters uit Haelen over de sterkste zenuwen te beschikken. Ze deden mee vanuit hun keet in Haelen, vandaar ook de naam van het team. Ze hadden de overwinning niet verwacht. "Eigenlijk begon het vorige week als een grap. Maar we zijn toch flink gaan oefenen en hebben het spelletje goed onder de knie gekregen", zegt een van de schutters.

Video: L1

Vieren
Na hun winst hadden ze familie en vrienden opgetrommeld om dit te vieren. Onverwachte gasten waren de leden van de schutterij. Die waren maar al te trots op hun jonge dorpsgenoten. "Zij winnen nu het online OLS. We willen hen graag bij de schutterij hebben. Mogelijk winnen we volgend jaar dan het echte OLS", aldus een van de leden van St. Agatha.

Lees ook: Haelen wint eerste Online Limburgs Schuttersfeest

Of het zestal dat ook gaat doen is even de vraag. Wat wel duidelijk is is waar de trofee D'n App'Um komt te staan. "Die komt natuurlijk in onze keet. Daar krijgt hij een mooi plekje en kunnen we er met trots naar kijken."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen