Overslaan en naar de inhoud gaan

Winnaar Kunstbende scoort met aangrijpend tweeluik

Geplaatst opmaandag 1 juli 2019 - 5:59

De 17-jarige Lukas Vonk uit Geulle heeft de eerste prijs van de Kunstbende gewonnen in de categorie Expo.

Hij schilderde in olieverf een tweeluik waarin hij de ontwikkeling laat zien van een jongere naar een volwassene.

Aangrijpend
Het officiële juryrapport moet hij nog krijgen, maar hij kreeg wel al complimentjes van de juryleden na afloop. "Zij zeiden dat de gevoelens die ik liet zien in mijn werk aangrijpend waren en dat hen dat bij de keel greep. Dat vond ik een mooi compliment."

Coach
Een van de prijzen die Vonk kreeg is een coach die hem gaat helpen om zich te ontwikkelen op het gebied van de schilderkunst. Samen gaan ze dan ook aan de slag met als uiteindelijke doel een expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daar mag de net afgestudeerde havo-scholier zijn winnende werk en andere schilderijen één dag aan het grote publiek laten zien.

Kunstacademie
Vonk wil uiteindelijk naar de kunstacademie, maar gaat zich het komende jaar vooral richten op het verbeteren van de techniek en het verfijnen van zijn stijl. "Daar krijg ik nu alle kans voor en dat tussenjaar ga ik ook heel goed gebruiken, want voor mij staat wel al vast dat ik hiermee verder wil.

Vonk was overigens niet de enige Limburgse winnaar van De Kunstbende. Bij het onderdeel Muziek behaalde de 18-jarige Merel uit Maastricht de derde plek.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen