Overslaan en naar de inhoud gaan

Winnaar Inktspotprijs te zien in Limburgs Museum

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 11:15

De tekening waarmee cartoonist Tjeerd Royaards dinsdagavond de Inktspotprijs 2018 in de wacht sleepte, is vanaf woensdag te zien in het Limburgs Museum in Venlo.

Daar hangen alle 100 prenten, uitvergroot, die genomineerd waren voor de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar.

Joep Bertrams
Ook de cartoon van Limburger Joep Bertrams is in het museum te bewonderen. Hij werd derde met zijn tekening over de langdurige kabinetsformatie. De jury noemde de cartoon een 'klassieke politieke tekening'. Bertrams is zondag te gast in het Limburgs Museum. Hij praat daar over vrijheid van meningsuiting onder tekenaars en columnisten.

Geschiedenis
Het gesprek met Bertrams in het Limburgs Museum maakt deel uit van de Limburgse Maand van de Geschiedenis. Ook filosoof Bas Haring en historicus Tom Buijtendorp komen zondag spreken. Gouverneur Theo Bovens verzorgt een geschiedenisquiz. Het programma begint zondag om 13:00 uur.

Bekijk op L1.nl de tekening die genomineerde Jean Gouders maakte voor L1

Vluchteling
De winnaar, Tjeerd Royaards, won met de cartoon 'Goede migrant, slechte migrant' en verwijst daarmee naar de reddingsactie van een 23-jarige illegale vluchteling in Frankrijk. Tom Janssen werd tweede met een prent over de dividendbelasting.

De tentoonstelling Inktspot! is te zien van 26 september tot en met 25 november.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen