Overslaan en naar de inhoud gaan

Winnaar dragverkiezing: 'Word nog geregeld uitgescholden'

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 12:29

De 19-jarige Robin Promma uit Landgraaf, alias Tootsi, mag zich een jaar lang Queen of the South noemen. De relatieve nieuwkomer liet daarmee vijf andere dragqueens achter zich en mag Limburg representeren in de landelijke verkiezing.

Promma's winst staat voor hem volledig in het teken van LHBTI+-acceptatie. "We zijn er nog lang niet in Nederland", vertelt de kersverse titelhouder.

Uitgescholden
"Ik word zelf nog geregeld uitgescholden en nageroepen op straat. Zelf kan ik dat relativeren, maar er zijn genoeg mensen die dat niet kunnen. Die ook thuis bijvoorbeeld niet geaccepteerd worden. Dat soort verhalen hoor ik nog geregeld. Juist voor hen is het belangrijk dat de buitenwereld ze in ieder geval accepteert." De relatief jonge leeftijd van de 19-jarige Promma speelt daarbij ook een rol: "Juist voor jonge drags wil ik een lans breken. Laten zien dat zij ook zichzelf mogen zijn."

Lees ook: Dragqueen: ‘Wij verdienen het niet om afgezeken te worden’

Bekijk hier het moment dat Tootsi werd uitgeroepen tot Queen of the South:

Video: L1

Unaniem
In een uitverkochte zaal het Streeperkruis in Schaesberg presenteerden vijf dragqueens zich zaterdagavond aan het publiek en aan een jury. Na een voorstelronde, een playbackronde en een vrije ronde kroonde de jury de Landgraafse Tootsi unaniem tot winnares. De jury bestond uit uit Miss Patty Pam-Pam, bekend van het televisieprogramma Drag Race Holland, dragqueen Anmesia Grandé en Henk Hover, presentator bij L1.

Lees ook: Gigi Love beste dragqueen van Limburg

Kledingstijl
Promma treedt met zijn winst in de voetsporen van de Kerkraadse Gigi Love die twee jaar geleden de titel binnensleepte. "Ik denk dat mijn kledingstijl er het meest uitsprong. En de interactie met het publiek", blikt Promma terug.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen