Overslaan en naar de inhoud gaan

Winnaar Art Rocks geïnspireerd door kunstwerk Bonnefanten

Geplaatst opzondag 9 mei 2021 - 8:33

Zanger Yoeri Wegman heeft de bandwedstrijd Art Rocks gewonnen met het nummer Engelen, dat gebaseerd is op een kunstwerk in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Tijdens de finale zaterdagavond werd duidelijk dat de jury, met de uit Baarlo afkomstige zangeres Sharon Kovacs, unaniem was in de keuze voor het winnende nummer.

Kerk of club
Voor het nummer Engelen liet Yoeri zich inspireren door de installatie Church 1 in het Bonnefanten, gemaakt door kunstenares Helen Verhoeven. Het nummer gaat over 'de verleidingen van de nacht', zo licht Yoeri zelf toe. "Het gaat over wat er gebeurt in de nacht of wat er niet gebeurt. Veel verleidingen, soms hap je en soms hap je niet."

Voor de zanger staat het kunstwerk symbool voor de kerk. En de kerk, daar komt hij nooit, maar hij heeft wel een vaste club waar hij heen gaat. Die vergelijkt hij dan ook met een kerk voor het jongere, uitgaande publiek.

Muzikale soundtracks
In bandwedstrijd Art Rocks van BNNVARA strijden jonge muzikanten er om wie de beste muzikale vertaling van een kunstwerk weet te maken. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht was een van de deelnemende musea waaruit werken werden geselecteerd waar de muzikanten zich door konden laten inspireren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen