Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkels in Venrayse wijk Brukske wellicht eerder gesloopt

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 15:56

Het huidige winkelcentrum in de Venrayse wijk Brukske wordt wellicht al in januari 2017 voor een deel gesloopt.

De verlichting is kapot, veel panden zijn dichtgetimmerd en er is sprake van vandalisme.

Slopen
Jumbo, de eigenaar van het winkelcentrum, heeft daarom toegezegd de panden te slopen die niet meer in gebruik zijn. De rest van het huidige winkelcentrum gaat pas tegen de vlakte als het nieuwe in gebruik is genomen. Dat maakt de gemeente bekend in een nieuwsbrief aan bewoners van de wijk.

Als alles volgens plan verloopt, start de supermarktketen in januari 2017 met de bouw van het nieuw winkelcentrum.

Vertraging
De voortgang heeft vertraging opgelopen door de komst van de Lidl. De Duitse supermarktketen wilde eerst neerstrijken in de wijk Brabander, maar kreeg geen toestemming van de gemeente. Lidl besloot zich te vestigen in Brukske, wat betekent dat het plan moest worden aangepast.

Opening
Als de voorbereidende maatregelen zijn getroffen en de procedures zijn afgerond, kan Jumbo in januari volgend jaar starten met de bouw. In dat geval zou het winkelcentrum in de zomer van 2018 geopend kunnen worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aanrander slaat zes keer toe in Venray
Winkel in moskee Venray moet dicht
vuurwapen
Geld buitgemaakt bij straatroof in Venray
stroomstoring Venray
Deel Venray zat anderhalf uur zonder stroom
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen