Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelketen Xenos schrapt 250 banen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 18:50

Xenos gaat zo'n 250 winkelmedewerkers ontslaan. Met de ingreep wil de winkelketen de loonkosten terugbrengen.

Tegelijkertijd wil de keten banen schrappen omdat het aantal klanten afneemt en er dus minder personeel nodig is.

Baan verliezen
Xenos heeft 17 vestigingen in Limburg. Landelijk zijn dat er zo'n 250. In totaal werken er ongeveer 3500 mensen. Het is onduidelijk hoeveel Limburgers hun baan verliezen.

Lees ook: Personeel Xenos krijgt woensdag 'mededeling'.

Het bedrijf maakte woensdagavond bekend dat diverse leidinggevende en coördinerende functies in de filialen komen te vervallen en circa 250 winkelmedewerkers boventallig worden. Xenos had het nieuws even daarvoor meegedeeld aan zijn filiaalmanagers en het winkelpersoneel.

Vulploegen
Het is de bedoeling dat de bezetting voortaan anders wordt ingericht, waardoor er meer uren op de winkelvloer vrijkomen voor de dienstverlening aan de klant. Xenos is van plan extra vulploegen in te zetten om na sluitingstijd de schappen te vullen.

Webwinkel
De winkelketen, waarvan het resultaat onder druk staat, investeert dit jaar tegelijk circa 11,5 miljoen euro in zaken als het vernieuwen van de formule en het verbeteren van het assortiment en de service op de winkelvloer. Het bedrijf maakt ook extra ruimte vrij in zijn distributiecentrum om de webwinkel verder te laten groeien.

Mededeling
Het was woensdag de hele dag al onrustig op de werkvloer bij de keten. Dinsdag kwam al naar buiten dat Xenos het winkelpersoneel bijeen ging roepen voor een mededeling. De directie heeft voor de plannen een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Personeel Xenos krijgt woensdag 'mededeling'
Auto Parkeren Parkeerplaats
Ondernemers voeren actie voor gratis parkeren in Kerkrade
Shopping winkelen winkel
VVD wil lening voor beginnen van winkel
Zorgen om dichtgeplakte etalages in binnenstad Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen