Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelketen Halfords failliet verklaard

Geplaatst opdinsdag 7 oktober 2014 - 20:04

Winkelketen Halfords is dinsdag failliet verklaard. Het bedrijf heeft onder andere vestigingen in Maastricht, Beek, Sittard, Weert en Venray.

Het faillissement betreft de 102 winkelvestigingen in Nederland en het hoofdkantoor in Veenendaal.

Moeizaam economisch klimaat
Halfords verkoopt onderdelen voor fietsen en auto's en heeft 536 medewerkers. Het bedrijf vroeg zelf het faillissement aan. De oorzaak van het bankroet zou te wijten zijn aan veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat.

Macintosh
Tot 2013 maakte de winkelketen deel uit van Macintosh Retail Group in Beek. Het management van Halfords nam het bedrijf destijds voor 1 euro over, nadat Macintosh het bedrijf in de verkoop zette.

Leningen
Macintosh heeft nog miljoenen aan leningen uitstaan bij het failliete Halfords Nederland. Na de overname is Macintosh Halfords blijven financieren met een krediet van 9,5 miljoen euro.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Doorstart winkels Halfords voorlopig van de baan
Halfords mogelijk verder onder andere naam
ANP
Halfords toch verder in afgeslankte vorm
Onzekerheid over doorstart Halfords
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen