Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelketen Halfords failliet verklaard

Geplaatst opdinsdag 7 oktober 2014 - 20:04

Winkelketen Halfords is dinsdag failliet verklaard. Het bedrijf heeft onder andere vestigingen in Maastricht, Beek, Sittard, Weert en Venray.

Het faillissement betreft de 102 winkelvestigingen in Nederland en het hoofdkantoor in Veenendaal.

Moeizaam economisch klimaat
Halfords verkoopt onderdelen voor fietsen en auto's en heeft 536 medewerkers. Het bedrijf vroeg zelf het faillissement aan. De oorzaak van het bankroet zou te wijten zijn aan veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat.

Macintosh
Tot 2013 maakte de winkelketen deel uit van Macintosh Retail Group in Beek. Het management van Halfords nam het bedrijf destijds voor 1 euro over, nadat Macintosh het bedrijf in de verkoop zette.

Leningen
Macintosh heeft nog miljoenen aan leningen uitstaan bij het failliete Halfords Nederland. Na de overname is Macintosh Halfords blijven financieren met een krediet van 9,5 miljoen euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Doorstart winkels Halfords voorlopig van de baan
Halfords mogelijk verder onder andere naam
ANP
Halfords toch verder in afgeslankte vorm
Onzekerheid over doorstart Halfords
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen