Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeliers zien weer meer klanten komen

Geplaatst opdinsdag 16 maart 2021 - 17:38

Niet-essentiële winkels zagen dinsdag weer meer klanten komen. Storm liep het nog niet, maar het waren er toch meer dan de afgelopen weken.

Vanaf dinsdag zijn de regels voor niet-essentiële winkels versoepeld. Waar de afgelopen weken er een maximum van twee klanten per afdeling gold, mag er nu een extra klant komen per 25 vierkante meter. Wel is er per winkel, ongeacht de grootte, een maximum van vijftig klanten.

Funshoppen voorkomen
Daarnaast moeten klanten telefonisch of online reserveren, minimaal vier uur van tevoren. Daarmee moet funshoppen worden voorkomen. Winkeliers zijn blij met de versoepelingen, al hopen ze dat ze over enkele weken weer helemaal open kunnen.

Meer klandizie
In het Retailpark in Roermond waren er dinsdag al wat meer klanten dan de afgelopen weken. "We kunnen de mensen nu echt weer in het gezicht kijken, dat komt toch een stuk vriendelijker over," zegt Jenny Rietmeyer van Pronto Wonen. De klanten kunnen een half uur tot een uur winkelen, afhankelijk van waar ze naar op zoek zijn.

"Voor ons is dit wel een oplossing, omdat mensen die bij ons komen toch gericht iets zoeken." Wel houdt het personeel zich strikt aan de regels omdat ook zij hebben vernomen dat er wordt gecontroleerd. "Iemand die vraagt even een kijkje te nemen, moeten we toch weigeren. Het zou zomaar een boa kunnen zijn en dan hang je."

20 minuten
Bij elektrozaak Tummers is het nog rustig. Een ouder paar komt een tostiapparaat kopen en een ander echtpaar heeft een afspraak om een nieuwe televisie uit te zoeken. Daar hebben ze twintig minuten de tijd voor. "We willen iedereen persoonlijk helpen, dus proberen we niet teveel mensen tegelijk te plannen, maar we zouden wel tot vijftig klanten tegelijk kunnen gaan," zegt bedrijfsleider Lars Corstjens.

Maandag mocht hij nog maar twee klanten tegelijk toelaten en nu dus al een stuk meer. "Langzaam begint het ook drukker te worden, al zal dit voor kleine producten geen oplossing zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen