Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Winkeliers luiden noodklok over tekort aan parkeerplaatsen

Geplaatst opdinsdag 1 maart 2016 - 20:46

De gemeente Venlo is niet kordaat genoeg in het zoeken naar oplossingen voor het tekort aan parkeerplaatsen in de binnenstad dat is ontstaan na de sluiting van parkeergarage Arsenaal.

Dat schrijft ondernemersvereniging Venlostad.com in een brandbrief aan het college waarin ze tevens vraagt de parkeermogelijkheden op de Deken van Oppensingel te verruimen.

Geen oplossing
De parkeergarage Arsenaal ging vier weken geleden dicht toen bleek dat de vloeren daar dermate zwak waren dat de veiligheid in het geding kwam. De garage gaat dit jaar niet meer open en daarmee zijn gaan 385 parkeerplaatsen voor de Venlose binnenstad verloren.
"De gemeente heeft de urgentie van de situatie niet ingezien, want we zijn nu vier weken verder en er is nog altijd geen oplossing", zegt Toine Schreinemachers voorzitter van Venlostad.com.

Dwarsparkeren
"Om het verlies aan parkeerplaatsen aan die kant van de stad op te vangen, hebben we er bij de gemeente op aangedrongen op de Deken van Oppensingel dwarsparkeren toe te staan. Dat ziet er niet fraai uit, maar helpt wel. Venlo heeft dat tot nu alleen op zaterdagen toegestaan, maar dat is niet genoeg en niet duidelijk voor de consument", zegt Schreinemachers. "Bereikbaarheid en parkeren zijn belangrijk, is dat niet op orde is dat funest voor een koopcentrum."

De gemeente was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Lees hier meer nieuwsberichten over de gesloten parkeergarage.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onveilige parkeergarage in Venlo per direct gesloten
Parkeergarage Arsenaal in Venlo twee weken dicht
Garage Arsenaal in Venlo blijft nog een week dicht
Alternatief: parkeren op plein voor museum in Venlo
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen