Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeliers luiden noodklok over tekort aan parkeerplaatsen

Geplaatst opdinsdag 1 maart 2016 - 20:46

De gemeente Venlo is niet kordaat genoeg in het zoeken naar oplossingen voor het tekort aan parkeerplaatsen in de binnenstad dat is ontstaan na de sluiting van parkeergarage Arsenaal.

Dat schrijft ondernemersvereniging Venlostad.com in een brandbrief aan het college waarin ze tevens vraagt de parkeermogelijkheden op de Deken van Oppensingel te verruimen.

Geen oplossing
De parkeergarage Arsenaal ging vier weken geleden dicht toen bleek dat de vloeren daar dermate zwak waren dat de veiligheid in het geding kwam. De garage gaat dit jaar niet meer open en daarmee zijn gaan 385 parkeerplaatsen voor de Venlose binnenstad verloren.
"De gemeente heeft de urgentie van de situatie niet ingezien, want we zijn nu vier weken verder en er is nog altijd geen oplossing", zegt Toine Schreinemachers voorzitter van Venlostad.com.

Dwarsparkeren
"Om het verlies aan parkeerplaatsen aan die kant van de stad op te vangen, hebben we er bij de gemeente op aangedrongen op de Deken van Oppensingel dwarsparkeren toe te staan. Dat ziet er niet fraai uit, maar helpt wel. Venlo heeft dat tot nu alleen op zaterdagen toegestaan, maar dat is niet genoeg en niet duidelijk voor de consument", zegt Schreinemachers. "Bereikbaarheid en parkeren zijn belangrijk, is dat niet op orde is dat funest voor een koopcentrum."

De gemeente was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Lees hier meer nieuwsberichten over de gesloten parkeergarage.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onveilige parkeergarage in Venlo per direct gesloten
Parkeergarage Arsenaal in Venlo twee weken dicht
Garage Arsenaal in Venlo blijft nog een week dicht
Alternatief: parkeren op plein voor museum in Venlo
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen