Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeliers luiden noodklok over tekort aan parkeerplaatsen

Geplaatst opdinsdag 1 maart 2016 - 20:46

De gemeente Venlo is niet kordaat genoeg in het zoeken naar oplossingen voor het tekort aan parkeerplaatsen in de binnenstad dat is ontstaan na de sluiting van parkeergarage Arsenaal.

Dat schrijft ondernemersvereniging Venlostad.com in een brandbrief aan het college waarin ze tevens vraagt de parkeermogelijkheden op de Deken van Oppensingel te verruimen.

Geen oplossing
De parkeergarage Arsenaal ging vier weken geleden dicht toen bleek dat de vloeren daar dermate zwak waren dat de veiligheid in het geding kwam. De garage gaat dit jaar niet meer open en daarmee zijn gaan 385 parkeerplaatsen voor de Venlose binnenstad verloren.
"De gemeente heeft de urgentie van de situatie niet ingezien, want we zijn nu vier weken verder en er is nog altijd geen oplossing", zegt Toine Schreinemachers voorzitter van Venlostad.com.

Dwarsparkeren
"Om het verlies aan parkeerplaatsen aan die kant van de stad op te vangen, hebben we er bij de gemeente op aangedrongen op de Deken van Oppensingel dwarsparkeren toe te staan. Dat ziet er niet fraai uit, maar helpt wel. Venlo heeft dat tot nu alleen op zaterdagen toegestaan, maar dat is niet genoeg en niet duidelijk voor de consument", zegt Schreinemachers. "Bereikbaarheid en parkeren zijn belangrijk, is dat niet op orde is dat funest voor een koopcentrum."

De gemeente was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Lees hier meer nieuwsberichten over de gesloten parkeergarage.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onveilige parkeergarage in Venlo per direct gesloten
Parkeergarage Arsenaal in Venlo twee weken dicht
Garage Arsenaal in Venlo blijft nog een week dicht
Alternatief: parkeren op plein voor museum in Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen