Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeliers Heerlen boos over verloedering stadscentrum

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 19:32

Het braakliggend stuk grond aan de rand van het stadscentrum van Heerlen is een doorn in het oog van de plaatselijke winkeliers.

Ze willen dan ook snel een oplossing voor het verpauperde gebied.

Onbegrijpelijk
Op het terrein stond enkele jaren geleden nog het winkelcentrum De Plu. Dat is inmiddels gesloopt, maar een nieuwe bestemming voor het gebied in het hart van het stadscentrum is nog niet gevonden. "Dat is onbegrijpelijk", zegt ondernemer Paul Berden namens een groep winkeliers in de binnenstad. "Het centrum van Heerlen is het centrum van Parkstad", stelt hij. "Noem het maar de huiskamer van Parkstad. Het is nu als een braakliggend terrein achter gelaten."

Video: L1

Tijdelijke situatie
De gemeente Heerlen benadrukt dat het om een tijdelijke situatie gaat. "Er is een bestemmingsplan in voorbereiding voor het gebied Schinkel-Zuid", laat wethouder Peter van Zutphen weten. "Hier moet wonen in het groen mogelijk worden."

Lees ook: Sloop De Plu Heerlen officieel van start

Verschillende meningen
Volgens de wethouder wordt er verschillend over het gebied gedacht. "Enerzijds dat het er rommelig uitziet, maar er zijn ook mensen die juist blij zijn met de mogelijkheden die het biedt voor activiteiten." In het gebied zijn onder meer delen van muren van de sloop geplaatst waar muurschilderingen op stonden. Die zijn zo geplaatst dat kinderen er op kunnen spelen. De gemeente gaat binnenkort in gesprek met mensen die plannen hebben voor een tijdelijke invulling van het gebied.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen