Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeliers Heerlen boos over verloedering stadscentrum

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 19:32

Het braakliggend stuk grond aan de rand van het stadscentrum van Heerlen is een doorn in het oog van de plaatselijke winkeliers.

Ze willen dan ook snel een oplossing voor het verpauperde gebied.

Onbegrijpelijk
Op het terrein stond enkele jaren geleden nog het winkelcentrum De Plu. Dat is inmiddels gesloopt, maar een nieuwe bestemming voor het gebied in het hart van het stadscentrum is nog niet gevonden. "Dat is onbegrijpelijk", zegt ondernemer Paul Berden namens een groep winkeliers in de binnenstad. "Het centrum van Heerlen is het centrum van Parkstad", stelt hij. "Noem het maar de huiskamer van Parkstad. Het is nu als een braakliggend terrein achter gelaten."

Video: L1

Tijdelijke situatie
De gemeente Heerlen benadrukt dat het om een tijdelijke situatie gaat. "Er is een bestemmingsplan in voorbereiding voor het gebied Schinkel-Zuid", laat wethouder Peter van Zutphen weten. "Hier moet wonen in het groen mogelijk worden."

Lees ook: Sloop De Plu Heerlen officieel van start

Verschillende meningen
Volgens de wethouder wordt er verschillend over het gebied gedacht. "Enerzijds dat het er rommelig uitziet, maar er zijn ook mensen die juist blij zijn met de mogelijkheden die het biedt voor activiteiten." In het gebied zijn onder meer delen van muren van de sloop geplaatst waar muurschilderingen op stonden. Die zijn zo geplaatst dat kinderen er op kunnen spelen. De gemeente gaat binnenkort in gesprek met mensen die plannen hebben voor een tijdelijke invulling van het gebied.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen