Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeliers Heerlen boos over verloedering stadscentrum

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 19:32

Het braakliggend stuk grond aan de rand van het stadscentrum van Heerlen is een doorn in het oog van de plaatselijke winkeliers.

Ze willen dan ook snel een oplossing voor het verpauperde gebied.

Onbegrijpelijk
Op het terrein stond enkele jaren geleden nog het winkelcentrum De Plu. Dat is inmiddels gesloopt, maar een nieuwe bestemming voor het gebied in het hart van het stadscentrum is nog niet gevonden. "Dat is onbegrijpelijk", zegt ondernemer Paul Berden namens een groep winkeliers in de binnenstad. "Het centrum van Heerlen is het centrum van Parkstad", stelt hij. "Noem het maar de huiskamer van Parkstad. Het is nu als een braakliggend terrein achter gelaten."

Video: L1

Tijdelijke situatie
De gemeente Heerlen benadrukt dat het om een tijdelijke situatie gaat. "Er is een bestemmingsplan in voorbereiding voor het gebied Schinkel-Zuid", laat wethouder Peter van Zutphen weten. "Hier moet wonen in het groen mogelijk worden."

Lees ook: Sloop De Plu Heerlen officieel van start

Verschillende meningen
Volgens de wethouder wordt er verschillend over het gebied gedacht. "Enerzijds dat het er rommelig uitziet, maar er zijn ook mensen die juist blij zijn met de mogelijkheden die het biedt voor activiteiten." In het gebied zijn onder meer delen van muren van de sloop geplaatst waar muurschilderingen op stonden. Die zijn zo geplaatst dat kinderen er op kunnen spelen. De gemeente gaat binnenkort in gesprek met mensen die plannen hebben voor een tijdelijke invulling van het gebied.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen