Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelend publiek kijkt verbaasd naar worstelende soldaten

Geplaatst opmaandag 29 november 2021 - 18:45

Winkelend publiek keek maandag verbaasd toe hoe worstelende soldaten in het centrum van Weert aan het oefenen waren.

De militairen trainen normaal in de modder van de Weerter- en Budelerbergen, maar verruilden het oefenterrein voor een dag met de Weerter binnenstad.

Worstelingen
Volgens Weertdegekste trainden de soldaten in het vinden en aanhouden van verdachten. Ook moesten de militairen leren optreden tegen opstandige omstanders. Het leidde soms tot worstelingen midden op straat, zoals op de Hoge Kei. De lokale politie maakte aan de zijlijn deel uit van de oefening.

Het spel van de figuranten was bijna niet van echt te onderscheiden. Ze gaven zich niet zomaar gewonnen. Dat leidde soms tot hevige twisten waarbij de soldaten met moeite iemand 'onder controle' kregen.

'Maar een oefening'
Gemeentelijke handhavers regelden het verkeer. Het duurde soms minuten voordat auto's weer door de straat konden. De boa's moesten zich tegelijkertijd inspannen om verbaasde omstanders uit te leggen dat het 'maar een oefening' was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen