Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelen in Duitsland: zo gaat het nu voor grenspendelaars

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 22:00

Nederlanders zijn sinds dinsdag weer verplicht om een vaccinatie- of testbewijs te laten zien aan de Duitse grens. Nu veel Limburgers gevaccineerd zijn, verloopt dat voor grenspendelaars vlot.

Dat is bijvoorbeeld te zien in Selfkant. Veel Limburgers doen daar hun dagelijkse boodschappen, gaan er tanken of naar hun werk. Wie niet gevaccineerd is, kan zich daar inmiddels bij het reisbureau laten testen voor een testbewijs.

Video L1

Opnieuw op rood
Eerder dit jaar werd het verplicht voor grenspendelaars om bij bezoek aan Duitsland in het bezit te zijn van een negatief testbewijs of vaccinatiepaspoort. Dinsdag ging deze regeling opnieuw in doordat Nederland als donkerrood gebied werd erkend vanwege de hoge besmettingsaantallen.

Eigen testcentrum
Reisbureau Schepers in Selfkant besloot het heft in eigen handen te nemen tijdens deze regeling. Doordat het personeel en klanten voor 80 procent uit Nederlanders bestaat, moest eigenaar Dirk Dauven-Latour creatief met de situatie omgaan. Hij is een eigen testcentrum in zijn zaak begonnen.

"We zijn wel aardig uniek in onze soort", lacht de eigenaar. "Maar ik wil voorkomen dat mijn personeel elke 72 uur naar Geilenkirchen moet rijden voor een test." Ook pendelaars zijn er welkom. Met een afspraakbevestiging van de testlocatie mogen ze de grens over, om zich daarna gratis te laten testen. Dat maakt het voor veel Limburgers voordeliger.

Het testbewijs is pas geldig wanneer de uitslag bekend is. "We raden mensen dan ook aan om even te wachten tot 'ie binnen is. Anders loop je nog steeds het risico op een bekeuring."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen