Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Winkeldieven rammen politieauto in ultieme vluchtpoging

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 12:27

De politie heeft donderdagavond in Linne drie winkeldieven na een wilde achtervolging in de kraag gevat.

Ze hadden eerder die dag hun slag geslagen bij een zaak aan de Reinoud van Gelderstraat in Susteren.

Volle tassen
Twee vrouwen hadden daar rond 18:00 uur twee tassen volgegooid met spullen. Vervolgens renden ze naar buiten, waar een man met een vluchtauto klaar stond. Het trio ging er met piepende banden vandoor.

Snelweg
Het geschrokken winkelpersoneel schakelde direct de politie in. Een politiepatrouille kreeg de auto rond 18:30 uur op de Aasterbergerweg in Echt in het vizier. De winkeldieven reden vervolgens plankgas de A2 op.

Achtervoling
De bestuurder weigerde, ondanks een stopteken, te stoppen. Met hoge snelheid probeerde hij er via de A73 tussenuit te knijpen. Volgens de politie ontstond er een wilde achtervolging, waarbij de automobilist gevaarlijke capriolen uithaalde.

Rammen
Bij Linne nam de bestuurder de afrit. Toen hij over de Rijksweg reed, ging hij plots vol op de rem. Hij reed vervolgens hard achteruit, om zo een politieauto te rammen. De agenten konden het vehikel ternauwernood ontwijken.

Ultieme vluchtpoging
Uiteindelijk eindigde de dollemansrit van het dieventrio in Linne. In een ultieme vluchtpoging werd nog een politieauto geramd. Na veel verzet werden de twee winkeldievegges en de bestuurder in de boeien geslagen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen