Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Winkeldieven rammen politieauto in ultieme vluchtpoging

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 12:27

De politie heeft donderdagavond in Linne drie winkeldieven na een wilde achtervolging in de kraag gevat.

Ze hadden eerder die dag hun slag geslagen bij een zaak aan de Reinoud van Gelderstraat in Susteren.

Volle tassen
Twee vrouwen hadden daar rond 18:00 uur twee tassen volgegooid met spullen. Vervolgens renden ze naar buiten, waar een man met een vluchtauto klaar stond. Het trio ging er met piepende banden vandoor.

Snelweg
Het geschrokken winkelpersoneel schakelde direct de politie in. Een politiepatrouille kreeg de auto rond 18:30 uur op de Aasterbergerweg in Echt in het vizier. De winkeldieven reden vervolgens plankgas de A2 op.

Achtervoling
De bestuurder weigerde, ondanks een stopteken, te stoppen. Met hoge snelheid probeerde hij er via de A73 tussenuit te knijpen. Volgens de politie ontstond er een wilde achtervolging, waarbij de automobilist gevaarlijke capriolen uithaalde.

Rammen
Bij Linne nam de bestuurder de afrit. Toen hij over de Rijksweg reed, ging hij plots vol op de rem. Hij reed vervolgens hard achteruit, om zo een politieauto te rammen. De agenten konden het vehikel ternauwernood ontwijken.

Ultieme vluchtpoging
Uiteindelijk eindigde de dollemansrit van het dieventrio in Linne. In een ultieme vluchtpoging werd nog een politieauto geramd. Na veel verzet werden de twee winkeldievegges en de bestuurder in de boeien geslagen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen