Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Winkeldieven rammen politieauto in ultieme vluchtpoging

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 12:27

De politie heeft donderdagavond in Linne drie winkeldieven na een wilde achtervolging in de kraag gevat.

Ze hadden eerder die dag hun slag geslagen bij een zaak aan de Reinoud van Gelderstraat in Susteren.

Volle tassen
Twee vrouwen hadden daar rond 18:00 uur twee tassen volgegooid met spullen. Vervolgens renden ze naar buiten, waar een man met een vluchtauto klaar stond. Het trio ging er met piepende banden vandoor.

Snelweg
Het geschrokken winkelpersoneel schakelde direct de politie in. Een politiepatrouille kreeg de auto rond 18:30 uur op de Aasterbergerweg in Echt in het vizier. De winkeldieven reden vervolgens plankgas de A2 op.

Achtervoling
De bestuurder weigerde, ondanks een stopteken, te stoppen. Met hoge snelheid probeerde hij er via de A73 tussenuit te knijpen. Volgens de politie ontstond er een wilde achtervolging, waarbij de automobilist gevaarlijke capriolen uithaalde.

Rammen
Bij Linne nam de bestuurder de afrit. Toen hij over de Rijksweg reed, ging hij plots vol op de rem. Hij reed vervolgens hard achteruit, om zo een politieauto te rammen. De agenten konden het vehikel ternauwernood ontwijken.

Ultieme vluchtpoging
Uiteindelijk eindigde de dollemansrit van het dieventrio in Linne. In een ultieme vluchtpoging werd nog een politieauto geramd. Na veel verzet werden de twee winkeldievegges en de bestuurder in de boeien geslagen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen