Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeldief spuugt op burger en roept dat hij corona heeft

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 8:26

Een verdachte (25 jaar) heeft donderdag in Venray tijdens een vluchtpoging naar een burger gespuugd. Hierbij zou hij 'corona' hebben geroepen.

Dit laat wijkagent Marcel Deenen weten op Instagram. Dit gebeurde rond 15:30 uur.

Winkelpersoneel
De winkeldief probeerde te vluchten, maar het winkelpersoneel en een burger wisten de man aan te houden in de Grotestraat.

Arm
Bij de vluchtpoging zou de verdachte, volgens de wijkagent, hebben gespuugd en hierbij de burger op zijn arm hebben geraakt. De man zou daarna 'corona' hebben geroepen.

Opgepakt
De 25-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is door de politie opgepakt en zit nu vast. Volgens het OM wordt de man voorgeleid voor de rechter-commissaris. "De verdachte komt niet voor via het supersnelrecht omdat zijn hoofdfeit diefstal is", aldus een woordvoerder van het OM.

Ook zou hij nog een gevangenisstraf open hebben staan van vier dagen.

View this post on Instagram

Vandaag eigenlijk tot 20.00 uur, in dienst om toezicht te houden of de RIVM maatregelen in acht worden genomen. De dienst is een beetje uit (de hand) gelopen! Wat betreft tijd maar ook wat betreft incident ! Vanmiddag omstreeks 15.30 uur was er namelijk een melding dat een winkeldief agressief was en trachtte te vluchten. Winkelpersoneel en een burger hebben de verdachte echter midden in de winkelstraat (Grotestraat) aangehouden. In afwachting van de politie hebben ze de man onder bedwang gehouden. Complimenten voor het optreden van deze twee mensen. ! Het zeer vervelende in deze is dat de verdachte, tijdens zijn vluchtpoging, naar de burger heeft gespuugd en daarbij heeft geroepen dat hij corona had.! Hij heeft de burger hierbij op de arm geraakt. De verdachte is door ons overgenomen. De verdachte, een 25 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ingesloten te Venlo en in verzekering gesteld. Hij zal op korte termijn worden geleid voor de rechter commissaris. Wij zijn doende met alles op papier te zetten en het volgen van protocollen wanneer zo'n incident in deze "coronatijd" plaats vindt. Daarna is hij voor justitie. En ik mag hopen dat hij voor langere tijd gehouden zal worden. +4 dagen! Want hij had nog een straf van vier dagen open staan. #corona #spugen #asociaalgedrag #bedreiging #strafbaar #zeerhardstraffen #justitie #rechter #opsluiten #heldhaftigoptreden #helden #burgers #aanhouding #wijkagent #venray #venraycentrum #insta #instacop #samensterk

A post shared by Wijkagent_Marcel (@wijkagent_marceldeenen) on

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen