Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkeldief spuugt op burger en roept dat hij corona heeft

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 8:26

Een verdachte (25 jaar) heeft donderdag in Venray tijdens een vluchtpoging naar een burger gespuugd. Hierbij zou hij 'corona' hebben geroepen.

Dit laat wijkagent Marcel Deenen weten op Instagram. Dit gebeurde rond 15:30 uur.

Winkelpersoneel
De winkeldief probeerde te vluchten, maar het winkelpersoneel en een burger wisten de man aan te houden in de Grotestraat.

Arm
Bij de vluchtpoging zou de verdachte, volgens de wijkagent, hebben gespuugd en hierbij de burger op zijn arm hebben geraakt. De man zou daarna 'corona' hebben geroepen.

Opgepakt
De 25-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is door de politie opgepakt en zit nu vast. Volgens het OM wordt de man voorgeleid voor de rechter-commissaris. "De verdachte komt niet voor via het supersnelrecht omdat zijn hoofdfeit diefstal is", aldus een woordvoerder van het OM.

Ook zou hij nog een gevangenisstraf open hebben staan van vier dagen.

View this post on Instagram

Vandaag eigenlijk tot 20.00 uur, in dienst om toezicht te houden of de RIVM maatregelen in acht worden genomen. De dienst is een beetje uit (de hand) gelopen! Wat betreft tijd maar ook wat betreft incident ! Vanmiddag omstreeks 15.30 uur was er namelijk een melding dat een winkeldief agressief was en trachtte te vluchten. Winkelpersoneel en een burger hebben de verdachte echter midden in de winkelstraat (Grotestraat) aangehouden. In afwachting van de politie hebben ze de man onder bedwang gehouden. Complimenten voor het optreden van deze twee mensen. ! Het zeer vervelende in deze is dat de verdachte, tijdens zijn vluchtpoging, naar de burger heeft gespuugd en daarbij heeft geroepen dat hij corona had.! Hij heeft de burger hierbij op de arm geraakt. De verdachte is door ons overgenomen. De verdachte, een 25 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is ingesloten te Venlo en in verzekering gesteld. Hij zal op korte termijn worden geleid voor de rechter commissaris. Wij zijn doende met alles op papier te zetten en het volgen van protocollen wanneer zo'n incident in deze "coronatijd" plaats vindt. Daarna is hij voor justitie. En ik mag hopen dat hij voor langere tijd gehouden zal worden. +4 dagen! Want hij had nog een straf van vier dagen open staan. #corona #spugen #asociaalgedrag #bedreiging #strafbaar #zeerhardstraffen #justitie #rechter #opsluiten #heldhaftigoptreden #helden #burgers #aanhouding #wijkagent #venray #venraycentrum #insta #instacop #samensterk

A post shared by Wijkagent_Marcel (@wijkagent_marceldeenen) on

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen