Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelconcern Macintosh failliet verklaard

Geplaatst opwoensdag 30 december 2015 - 17:01

Winkelconcern Macintosh is failliet verklaard.

Alle schoenenwinkels van het concern blijven voorlopig gewoon open. Twee curatoren gaan nu bekijken welke winkels er kunnen worden overgenomen.

Moederbedrijf
Het faillissement geldt alleen voor het moederbedrijf. Het vorige week toegekende uitstel van betaling voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport blijft van kracht.

Zwaar weer
Macintosh, moederbedrijf van schoenenwinkels als Scapino, Manfield en Dolcis verkeerde al tijden in zwaar weer. Het bedrijf bood zichzelf vorige week te koop aan, maar een geschikte overnamekandidaat werd niet gevonden. Dinsdag vroeg de retailer, met het hoofdkantoor op Maastricht Aachen Airport, faillissement aan.

Afgeslankt
Het winkelbedrijf werd de afgelopen jaren al stevig afgeslankt. Daarbij werd eerst telecomketen BelCompany verkocht, gevolgd door de winkels voor auto- en fietsonderdelen van Halfords. Dit jaar werden de Britse activiteiten en de interieurwinkels van Kwantum van de hand gedaan, waardoor de focus kwam te liggen op de schoenenwinkels van het concern in de Benelux.

Lees ook: 'Voldoende belangstelling voor winkels van Macintosh'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scapino-winkels weer in handen van schoenenketen Ziengs
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Laatste schoenenwinkels failliet Macintosh verkocht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen