Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelconcern Macintosh failliet verklaard

Geplaatst opwoensdag 30 december 2015 - 17:01

Winkelconcern Macintosh is failliet verklaard.

Alle schoenenwinkels van het concern blijven voorlopig gewoon open. Twee curatoren gaan nu bekijken welke winkels er kunnen worden overgenomen.

Moederbedrijf
Het faillissement geldt alleen voor het moederbedrijf. Het vorige week toegekende uitstel van betaling voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport blijft van kracht.

Zwaar weer
Macintosh, moederbedrijf van schoenenwinkels als Scapino, Manfield en Dolcis verkeerde al tijden in zwaar weer. Het bedrijf bood zichzelf vorige week te koop aan, maar een geschikte overnamekandidaat werd niet gevonden. Dinsdag vroeg de retailer, met het hoofdkantoor op Maastricht Aachen Airport, faillissement aan.

Afgeslankt
Het winkelbedrijf werd de afgelopen jaren al stevig afgeslankt. Daarbij werd eerst telecomketen BelCompany verkocht, gevolgd door de winkels voor auto- en fietsonderdelen van Halfords. Dit jaar werden de Britse activiteiten en de interieurwinkels van Kwantum van de hand gedaan, waardoor de focus kwam te liggen op de schoenenwinkels van het concern in de Benelux.

Lees ook: 'Voldoende belangstelling voor winkels van Macintosh'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scapino-winkels weer in handen van schoenenketen Ziengs
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Laatste schoenenwinkels failliet Macintosh verkocht
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen