Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelconcern Macintosh failliet verklaard

Geplaatst opwoensdag 30 december 2015 - 17:01

Winkelconcern Macintosh is failliet verklaard.

Alle schoenenwinkels van het concern blijven voorlopig gewoon open. Twee curatoren gaan nu bekijken welke winkels er kunnen worden overgenomen.

Moederbedrijf
Het faillissement geldt alleen voor het moederbedrijf. Het vorige week toegekende uitstel van betaling voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport blijft van kracht.

Zwaar weer
Macintosh, moederbedrijf van schoenenwinkels als Scapino, Manfield en Dolcis verkeerde al tijden in zwaar weer. Het bedrijf bood zichzelf vorige week te koop aan, maar een geschikte overnamekandidaat werd niet gevonden. Dinsdag vroeg de retailer, met het hoofdkantoor op Maastricht Aachen Airport, faillissement aan.

Afgeslankt
Het winkelbedrijf werd de afgelopen jaren al stevig afgeslankt. Daarbij werd eerst telecomketen BelCompany verkocht, gevolgd door de winkels voor auto- en fietsonderdelen van Halfords. Dit jaar werden de Britse activiteiten en de interieurwinkels van Kwantum van de hand gedaan, waardoor de focus kwam te liggen op de schoenenwinkels van het concern in de Benelux.

Lees ook: 'Voldoende belangstelling voor winkels van Macintosh'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scapino-winkels weer in handen van schoenenketen Ziengs
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Laatste schoenenwinkels failliet Macintosh verkocht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen