Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelcentrum Makado weer open na nacht puinruimen

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 9:21

Winkelcentrum Makado in Beek is dinsdagochtend gewoon weer open gegaan. Van de ravage die maandagavond ontstond toen een groot deel van het plafond naar beneden kwam, is niks meer te merken.

"We hebben een grote club mensen die ons steunt. Schoonmaakbedrijven, sloopbedrijven, de ondernemersgroep en het hele bestuur is bezig geweest om alles te herstellen", zegt Robert Gerbracht, voorzitter van de ondernemersvereniging, op L1 Radio.

Lees ook: Makado gaat 'knallen' zodat winkels dinsdag weer open zijn

Grote ravage
Maandagavond kwam rond 19:00 uur een groot deel van het systeemplafond naar beneden. Het winkelcentrum was vanwege de vervroegde sluitingstijden door de coronamaatregelen al dicht. Alleen de supermarkten Albert Heijn en Lidl hadden op dat moment nog gasten binnen. Niemand raakte gewond, maar de ravage was groot.

Lees ook: Deel plafond winkelcentrum Makado stort naar beneden

Geschrokken
Een ondernemer vertelt dinsdagochtend dat ze ontzettend geschrokken zijn. "Het was een grote ravage. We hebben een kledingwinkel en door het water dat naar beneden is gekomen, kunnen we bijna alles wat in de etalage stond weggooien. We zijn verdrietig. Juist in deze tijd waar we het al moeilijk genoeg hebben, kunnen we dit absoluut niet gebruiken."

Sprinklerinstallatie
Tijdens werkzaamheden aan de sprinklerinstallatie ging het na sluitingstijd verkeerd, legt Gerbracht uit. "Er is iets met een waterleiding die onder hoge druk staat, verkeerd gegaan. Daardoor is er in korte tijd veel water bovenop het plafond terechtgekomen en dat kwam vervolgens door het gewicht van het water naar beneden."

Flink geschrokken
"De ondernemers gaan al door een zwaar jaar, zoals alle ondernemers in heel Nederland. Vlak voor de kerstdagen, in het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg, en dan overkomt je dit. We zijn flink geschrokken", stelt Gerbracht. "Maar we hebben wel een engeltje op onze schouders gehad, omdat er niemand gewond is geraakt."

Na een nacht hard werken, is het winkelcentrum dinsdagochtend weer gewoon open voor het publiek.

Video: L1

Ondernemers steunen
Ook de bezoekers zijn blij dat het winkelcentrum weer open is. "Vooral voor de ondernemers is dat heel fijn. Anders wordt het een flinke strop", zegt een winkelend stel. "Je kunt nu wel wegblijven, omdat je je afvraagt of het wel veilig is. Maar we komen toch voor de ondernemers, om hen te steunen."

Ze hadden maandagavond de beelden van de ravage op social media gezien en waren daar best van geschrokken. "Dan mag je echt blij zijn dat er geen mensen lopen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Dat dacht ik meteen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen