Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelcentrum Makado weer open na nacht puinruimen

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 9:21

Winkelcentrum Makado in Beek is dinsdagochtend gewoon weer open gegaan. Van de ravage die maandagavond ontstond toen een groot deel van het plafond naar beneden kwam, is niks meer te merken.

"We hebben een grote club mensen die ons steunt. Schoonmaakbedrijven, sloopbedrijven, de ondernemersgroep en het hele bestuur is bezig geweest om alles te herstellen", zegt Robert Gerbracht, voorzitter van de ondernemersvereniging, op L1 Radio.

Lees ook: Makado gaat 'knallen' zodat winkels dinsdag weer open zijn

Grote ravage
Maandagavond kwam rond 19:00 uur een groot deel van het systeemplafond naar beneden. Het winkelcentrum was vanwege de vervroegde sluitingstijden door de coronamaatregelen al dicht. Alleen de supermarkten Albert Heijn en Lidl hadden op dat moment nog gasten binnen. Niemand raakte gewond, maar de ravage was groot.

Lees ook: Deel plafond winkelcentrum Makado stort naar beneden

Geschrokken
Een ondernemer vertelt dinsdagochtend dat ze ontzettend geschrokken zijn. "Het was een grote ravage. We hebben een kledingwinkel en door het water dat naar beneden is gekomen, kunnen we bijna alles wat in de etalage stond weggooien. We zijn verdrietig. Juist in deze tijd waar we het al moeilijk genoeg hebben, kunnen we dit absoluut niet gebruiken."

Sprinklerinstallatie
Tijdens werkzaamheden aan de sprinklerinstallatie ging het na sluitingstijd verkeerd, legt Gerbracht uit. "Er is iets met een waterleiding die onder hoge druk staat, verkeerd gegaan. Daardoor is er in korte tijd veel water bovenop het plafond terechtgekomen en dat kwam vervolgens door het gewicht van het water naar beneden."

Flink geschrokken
"De ondernemers gaan al door een zwaar jaar, zoals alle ondernemers in heel Nederland. Vlak voor de kerstdagen, in het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg, en dan overkomt je dit. We zijn flink geschrokken", stelt Gerbracht. "Maar we hebben wel een engeltje op onze schouders gehad, omdat er niemand gewond is geraakt."

Na een nacht hard werken, is het winkelcentrum dinsdagochtend weer gewoon open voor het publiek.

Video: L1

Ondernemers steunen
Ook de bezoekers zijn blij dat het winkelcentrum weer open is. "Vooral voor de ondernemers is dat heel fijn. Anders wordt het een flinke strop", zegt een winkelend stel. "Je kunt nu wel wegblijven, omdat je je afvraagt of het wel veilig is. Maar we komen toch voor de ondernemers, om hen te steunen."

Ze hadden maandagavond de beelden van de ravage op social media gezien en waren daar best van geschrokken. "Dan mag je echt blij zijn dat er geen mensen lopen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Dat dacht ik meteen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen