Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkelcentrum De Plu in Heerlen dit jaar tegen de vlakte

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 15:44

Het leegstaande winkelcentrum De Plu in het centrum van Heerlen gaat dit jaar nog tegen de vlakte.

Het stadsbestuur van Heerlen heeft ingestemd met een plan, waarvoor nu de aanbesteding wordt uitgeschreven.

Archeologie
In mei wordt volgens het plan begonnen met de asbestsanering, daarna wordt het gebouwencomplex verder afgebroken. Eind dit jaar moet het werk zijn afgerond. De laatste fase van de afbraak wordt gecombineerd met archeologisch onderzoek van het gebied. De gemeente houdt er alvast rekening mee dat eventuele vondsten ervoor kunnen zorgen dat de verdere plannen vertraging oplopen.

IBA
Waar nu nog De Plu staat, komen in de toekomst woningen in een groene stadsomgeving. De herinrichting van het gebied is onderdeel van de Internationale Bau Ausstellung (IBA) die op dit moment in de regio Parkstad loopt. Bedoeling van deze IBA is om dankzij bouwprojecten de omgeving zowel sociaal als economisch een boost te geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen