Overslaan en naar de inhoud gaan

'Winkelcentra moeten gezamenlijke webshops ontwikkelen'

Geplaatst opzondag 10 januari 2016 - 16:59

Winkelcentra moeten gezamenlijke webshops ontwikkelen om te overleven. Winkels die geen eigen webshop hebben zullen grote moeite krijgen om te overleven.

Ook moeten winkeliers in steden en dorpen hun krachten online bundelen om klanten te behouden. Dat zei Frans Lalieu, retailkenner uit Thorn zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Faillissement
De afgelopen weken zijn veel winkelketens failliet gegaan: warenhuis V&D en de Macintosh Retail Groep. Schoenen- en kledingwinkels als Scapino, Dolcis, Manfield en Invito verdwijnen hierdoor mogelijk uit de winkelstraten.

Internet
Lalieu denkt dat alle winkeliers hun businessmodellen moeten aanpassen en in de e-commerce moeten stappen. "De consument oriënteert zich namelijk niet meer in winkels maar op het internet. Terwijl kleine winkeliers helemaal geen webshop hebben."

Knoflookpers
Hij moedigt winkeliers daarom aan om zich lokaal samen te pakken en gezamenlijk zichtbaar te worden op internet. Consumenten die zich thuis oriënteren kunnen op die manier het winkelcentrum in gelokt worden, denkt Lalieu. Als iemand bijvoorbeeld een knoflookpers wil gaan kopen en hij zoekt op het internet, dan verschijnen de webshops van grote ketens als Blokker, maar niet van de kleine winkeliers verduidelijkt Lalieu. Daarom lopen ze veel omzet mis denkt de retaildeskundige.

Het idee dat gemeenten meer winkelend publiek naar de binnenstad trekt door meer beleving te bieden klopt niet, denkt Lalieu. Volgens hem profiteert alleen de horeca daarvan.

Winkelcentrum
Wethouder Huub Wiermans van Kerkrade gelooft juist wel in het bieden van beleving in een winkelcentrum. Dat trekt volgens hem juist veel bezoekers, zoals blijkt uit de Leisure Dome op de Rodaboulevard in Kerkrade en het Outlet Center in Roermond.

Combinatie
Marjon Snieders heeft twee particuliere schoenenzaken in Weert en Roermond. Zij combineert haar winkels met een webshop. Volgens Snieders 'moet je meer bieden dan alleen een fysieke winkel, en mee bewegen met de markt'. "Als iemand schoenen in een kleur wil hebben die ik niet in het rek heb liggen, moet ik hem meteen kunnen helpen via internet, anders koopt hij ergens anders."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Kleine winkeliers moeten vindbaar zijn op internet'
'Dalende omzet pomphouders hoort bij ondernemersrisico'
Website over relatie tussen Limburg en China
'Zelfstandigheid lokale Rabobanken blijft overeind'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen