Overslaan en naar de inhoud gaan

Wingers mogen bij goed bod weg: wie geeft Fortuna vleugels?

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 17:09

Lisandro Semedo en André Vidigal keren deze zomer na een verhuurperiode terug bij Fortuna Sittard, maar het is sterk de vraag of zij ook in Sittard blijven.

De vleugelaanvallers mogen vertrekken wanneer een club met een noemenswaardige transfersom op de proppen komt. Hetzelfde geldt voor de Hongaar Áron Dobos. "In principe staan ze alle drie bij ons onder contract, maar bij een goed bod mogen ze weg", zegt technisch manager Sjors Ultee.

Interesse voor Portugezen
Semedo, Vidigal en Dobos bleken in het afgelopen seizoen overbodig in Fortuna's strijd tegen degradatie en dus werd het drietal in het buitenland gestald. Met name de Portugese vleugelaanvallers kunnen op interesse rekenen. Semedo speelde zich bij het Griekse OFI Kreta met 7 goals in 23 wedstrijden in de kijker, Vidigal kwam met het Cypriotische APOEL Nicosia in de voorronde van de Champions League uit. Dobos speelde de afgelopen maanden in zijn vaderland voor Gyor.

Ciss en Diemers
Naast het mogelijke vertrek van Semedo, Vidigal en Dobos is het zo goed als zeker dat Amadou Ciss, ook buitenspeler, zijn heil elders gaat zoeken. Met name vanuit Frankrijk is er interesse. "En die interesse wordt nu wat concreter", aldus Ultee. "Maar het is moeilijk om in te schatten hoe ver we zijn. In het verleden gingen zaken uiteindelijk tóch niet door."

En dan is er nog de situatie-Mark Diemers. Niemand twijfelt eraan dat de aanvallende middenvelder, die in het afgelopen seizoen ook regelmatig als vleugelaanvaller werd opgesteld, uit Sittard vertrekt. FC Groningen zou de volgende bestemming zijn in zijn carrière, maar er is nog geen witte rook.

Vleugellam
Al met al dreigt er een ware vleugelaanvaller-exodus uit Sittard. Naast de genoemde spelers zijn Jacky Donkor en Djibril Dianessy de enige buitenspelers die bij Fortuna over een doorlopend contract beschikken. Donkor en Dianessy hebben het tot dusver, deels door blessures, nog niet hun kunsten op Eredivisie-niveau kunnen tonen. Fortuna zal op zoek moeten gaan naar vers bloed voor de flanken.

Hansson
Emil Hansson moet de leegte die met name Diemers achterlaat gaan opvullen. De Limburger meldde donderdag dat Fortuna de voormalig Feyenoorder wil binnenhalen. Ultee bevestigt dat hij een 'goed gesprek' met de Zweed heeft gehad.

Hansson, die nog tot 2022 vastligt bij Hannover 96, kan zowel als '10' en als buitenspeler uit de voeten. "Het belangrijkste is dat hij veel creativiteit brengt. In veel opzichten is het een vergelijkbare speler als Diemers." Fortuna ziet de komst van Hansson als een topprioriteit.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen