Overslaan en naar de inhoud gaan

Wingers mogen bij goed bod weg: wie geeft Fortuna vleugels?

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 17:09

Lisandro Semedo en André Vidigal keren deze zomer na een verhuurperiode terug bij Fortuna Sittard, maar het is sterk de vraag of zij ook in Sittard blijven.

De vleugelaanvallers mogen vertrekken wanneer een club met een noemenswaardige transfersom op de proppen komt. Hetzelfde geldt voor de Hongaar Áron Dobos. "In principe staan ze alle drie bij ons onder contract, maar bij een goed bod mogen ze weg", zegt technisch manager Sjors Ultee.

Interesse voor Portugezen
Semedo, Vidigal en Dobos bleken in het afgelopen seizoen overbodig in Fortuna's strijd tegen degradatie en dus werd het drietal in het buitenland gestald. Met name de Portugese vleugelaanvallers kunnen op interesse rekenen. Semedo speelde zich bij het Griekse OFI Kreta met 7 goals in 23 wedstrijden in de kijker, Vidigal kwam met het Cypriotische APOEL Nicosia in de voorronde van de Champions League uit. Dobos speelde de afgelopen maanden in zijn vaderland voor Gyor.

Ciss en Diemers
Naast het mogelijke vertrek van Semedo, Vidigal en Dobos is het zo goed als zeker dat Amadou Ciss, ook buitenspeler, zijn heil elders gaat zoeken. Met name vanuit Frankrijk is er interesse. "En die interesse wordt nu wat concreter", aldus Ultee. "Maar het is moeilijk om in te schatten hoe ver we zijn. In het verleden gingen zaken uiteindelijk tóch niet door."

En dan is er nog de situatie-Mark Diemers. Niemand twijfelt eraan dat de aanvallende middenvelder, die in het afgelopen seizoen ook regelmatig als vleugelaanvaller werd opgesteld, uit Sittard vertrekt. FC Groningen zou de volgende bestemming zijn in zijn carrière, maar er is nog geen witte rook.

Vleugellam
Al met al dreigt er een ware vleugelaanvaller-exodus uit Sittard. Naast de genoemde spelers zijn Jacky Donkor en Djibril Dianessy de enige buitenspelers die bij Fortuna over een doorlopend contract beschikken. Donkor en Dianessy hebben het tot dusver, deels door blessures, nog niet hun kunsten op Eredivisie-niveau kunnen tonen. Fortuna zal op zoek moeten gaan naar vers bloed voor de flanken.

Hansson
Emil Hansson moet de leegte die met name Diemers achterlaat gaan opvullen. De Limburger meldde donderdag dat Fortuna de voormalig Feyenoorder wil binnenhalen. Ultee bevestigt dat hij een 'goed gesprek' met de Zweed heeft gehad.

Hansson, die nog tot 2022 vastligt bij Hannover 96, kan zowel als '10' en als buitenspeler uit de voeten. "Het belangrijkste is dat hij veel creativiteit brengt. In veel opzichten is het een vergelijkbare speler als Diemers." Fortuna ziet de komst van Hansson als een topprioriteit.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen