Overslaan en naar de inhoud gaan

Wingers mogen bij goed bod weg: wie geeft Fortuna vleugels?

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 17:09

Lisandro Semedo en André Vidigal keren deze zomer na een verhuurperiode terug bij Fortuna Sittard, maar het is sterk de vraag of zij ook in Sittard blijven.

De vleugelaanvallers mogen vertrekken wanneer een club met een noemenswaardige transfersom op de proppen komt. Hetzelfde geldt voor de Hongaar Áron Dobos. "In principe staan ze alle drie bij ons onder contract, maar bij een goed bod mogen ze weg", zegt technisch manager Sjors Ultee.

Interesse voor Portugezen
Semedo, Vidigal en Dobos bleken in het afgelopen seizoen overbodig in Fortuna's strijd tegen degradatie en dus werd het drietal in het buitenland gestald. Met name de Portugese vleugelaanvallers kunnen op interesse rekenen. Semedo speelde zich bij het Griekse OFI Kreta met 7 goals in 23 wedstrijden in de kijker, Vidigal kwam met het Cypriotische APOEL Nicosia in de voorronde van de Champions League uit. Dobos speelde de afgelopen maanden in zijn vaderland voor Gyor.

Ciss en Diemers
Naast het mogelijke vertrek van Semedo, Vidigal en Dobos is het zo goed als zeker dat Amadou Ciss, ook buitenspeler, zijn heil elders gaat zoeken. Met name vanuit Frankrijk is er interesse. "En die interesse wordt nu wat concreter", aldus Ultee. "Maar het is moeilijk om in te schatten hoe ver we zijn. In het verleden gingen zaken uiteindelijk tóch niet door."

En dan is er nog de situatie-Mark Diemers. Niemand twijfelt eraan dat de aanvallende middenvelder, die in het afgelopen seizoen ook regelmatig als vleugelaanvaller werd opgesteld, uit Sittard vertrekt. FC Groningen zou de volgende bestemming zijn in zijn carrière, maar er is nog geen witte rook.

Vleugellam
Al met al dreigt er een ware vleugelaanvaller-exodus uit Sittard. Naast de genoemde spelers zijn Jacky Donkor en Djibril Dianessy de enige buitenspelers die bij Fortuna over een doorlopend contract beschikken. Donkor en Dianessy hebben het tot dusver, deels door blessures, nog niet hun kunsten op Eredivisie-niveau kunnen tonen. Fortuna zal op zoek moeten gaan naar vers bloed voor de flanken.

Hansson
Emil Hansson moet de leegte die met name Diemers achterlaat gaan opvullen. De Limburger meldde donderdag dat Fortuna de voormalig Feyenoorder wil binnenhalen. Ultee bevestigt dat hij een 'goed gesprek' met de Zweed heeft gehad.

Hansson, die nog tot 2022 vastligt bij Hannover 96, kan zowel als '10' en als buitenspeler uit de voeten. "Het belangrijkste is dat hij veel creativiteit brengt. In veel opzichten is het een vergelijkbare speler als Diemers." Fortuna ziet de komst van Hansson als een topprioriteit.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen