Overslaan en naar de inhoud gaan

Windmolenterroristen die Boels bedreigden aangehouden

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 13:56

De politie in het noorden van het land heeft drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het bedreigen van ondernemers die meewerken aan de bouw van windmolenparken.

Een van de bedrijven die op de lijst van de 'windmolenterroristen' stond, is verhuurbedrijf Boels uit Sittard.

Lees ook: Boels op lijst asbeststrooiende windmolenterroristen

Asbest
Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de ernstige strafbare feiten die werden gepleegd rond de aanleg van windmolenparken. Zo werd er op verschillende plekken in de provincie Groningen asbest gedumpt om windmolenbouwers dwars te zitten.

Bedreigingen
Ook kregen tientallen bedrijven en bestuurders dreigbrieven, wat voor een aantal reden was om daadwerkelijk te stoppen met de bouw van windmolens. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen