windmolens

Geen windmolens in Venray

De conclusie van een haalbaarheidsstudie zijn duidelijk. Grondeigenaar Stichting Landgoed Geijsteren wil niet meewerken waardoor realisatie van een windpark onmogelijk lijkt.

windmolen stock (2 dec 2020)
Nieuwe stemming: windmolenpark Venlo gaat gewoon door

Het Limburgs Parlement heeft alsnog ingestemd met het voorstel van het provinciebestuur om door te gaan met het plan dat de komst van het grote windmolenpark in Venlo regelt.

limburgs parlement provinciale staten (6 apr 2020)
Limburgs Parlement stemt toch niet tijdens EK-duel Oranje

Het Limburgs Parlement hoeft maandag toch niet in een extra digitale vergadering bij elkaar te komen om te stemmen over een voorstel waar vorige week vrijdag de stemmen over staakten.

limburgs parlement provinciale staten (6 apr 2020)
Foutje bedankt: Opnieuw stemmen tijdens EK-duel Oranje

Dankzij een foutje van twee statenleden van D66 bij het stemmen over een motie over het windmolenpark in Venlo afgelopen vrijdag, moet het Limburgs Parlement maandag in een extra digitale vergadering opnieuw stemmen.

SIF directeur Fred van Beers
Nieuwe windmolens te groot voor hal Sif in Roermond

Windmolens worden steeds groter en dat betekent een nieuwe uitdaging voor het Roermondse bedrijf Sif. Dat maakt het onderstel waar een windmolen op rust, de funderingsbuizen. Maar die steeds grotere buizen passen niet meer in de fabricagehal in Roermond.

zonnepanelen stock (3 sep 2020)
'Alle daken verplicht vol leggen met zonnepanelen'

Duurzaamheidsdeskundige Ronald Rovers vindt dat Limburg enorm achterloopt bij het verduurzamen van de energiewinning. Hij vindt dat alle daken in Limburg, ook die van monumentale panden, zonnepanelen moeten krijgen.

transport windmolens - 13 mrt 2021
Video: Windmolen per speciaal transport naar Ospeldijk

De onderdelen van vier windmolens worden per vrachtwagen naar het windmolenpark in Ospeldijk vervoerd. Dat vergt speciaal transport en tijdelijke aanpassingen aan de wegen.

windmolenpark, windmolen, windmolens, windturbine (stock)
Geen nieuw gebruik 'gevaarlijk' metaal in windmolens

Het provinciebestuur gaat geen vergunning verlenen voor windmolens waarin het metaal neodymium is gebruikt of daar medewerking aan verlenen.

Windmolen vogels
Proef: zwarte wiek windmolen voorkomt vogelsterfte

Het provinciebestuur gaat bekijken of het mee kan doen aan een proefproject waarbij één van de wieken van een windmolen zwart wordt geverfd.

Op de Egchelse Heide gaan 5 windmolens draaien
Inwoners investeren in 5 windmolens op Egchelse Heide

De financiering van het omstreden Windpark Egchelse Heide is op 1 juli rondgekomen en de eerste heipalen kunnen in de grond voor de bouw van 5 windturbines.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten