Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Windmolenproject heeft grote invloed op de Meinweg'

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 6:00

De provincie Limburg moet volgens advocaat Paul Russell snel aan de bel trekken bij Duitsland over de bouw van vier 207 meter hoge windmolens aan de Duitse grens in Niederkrüchten, vlakbij Nationaal Park de Meinweg.

De advocaat, die door omwonenden in de arm is genomen, heeft hierover een brief aan de provincie geschreven.

Niet geïnformeerd
Mensen aan de Nederlandse kant van de grens zijn vooraf niet geïnformeerd over het windmolenproject, terwijl juist over dit soort grensgevallen afspraken zijn gemaakt met Duitsland, aldus Russell. Ook is er geen Milieu effect Rapportage gemaakt, terwijl het Nationaal Park de Meinweg volgens Russell toch getroffen wordt. "Het zicht, de invloeden voor vogels… Dat moet meegenomen worden in de afweging door de Duitse autoriteiten voordat ze de goedkeuring geven."

De provincie Limburg moet wel een beetje haast maken met het aan de bel trekken in Duitsland. Vrijdag eindigt de Duitse inspraakprocedure.

Langer de tijd
De provincie heeft langer de tijd gekregen om te reageren op de plannen. De termijn om bezwaar te maken zou vrijdag aflopen, maar vanwege de vakantieperiode heeft de provincie respijt gekregen tot begin september. De provincie laat weten dat de zaak nog bestudeerd wordt en dat er op dit moment nog geen standpunt is ingenomen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen