Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Windmolenproject heeft grote invloed op de Meinweg'

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 6:00

De provincie Limburg moet volgens advocaat Paul Russell snel aan de bel trekken bij Duitsland over de bouw van vier 207 meter hoge windmolens aan de Duitse grens in Niederkrüchten, vlakbij Nationaal Park de Meinweg.

De advocaat, die door omwonenden in de arm is genomen, heeft hierover een brief aan de provincie geschreven.

Niet geïnformeerd
Mensen aan de Nederlandse kant van de grens zijn vooraf niet geïnformeerd over het windmolenproject, terwijl juist over dit soort grensgevallen afspraken zijn gemaakt met Duitsland, aldus Russell. Ook is er geen Milieu effect Rapportage gemaakt, terwijl het Nationaal Park de Meinweg volgens Russell toch getroffen wordt. "Het zicht, de invloeden voor vogels… Dat moet meegenomen worden in de afweging door de Duitse autoriteiten voordat ze de goedkeuring geven."

De provincie Limburg moet wel een beetje haast maken met het aan de bel trekken in Duitsland. Vrijdag eindigt de Duitse inspraakprocedure.

Langer de tijd
De provincie heeft langer de tijd gekregen om te reageren op de plannen. De termijn om bezwaar te maken zou vrijdag aflopen, maar vanwege de vakantieperiode heeft de provincie respijt gekregen tot begin september. De provincie laat weten dat de zaak nog bestudeerd wordt en dat er op dit moment nog geen standpunt is ingenomen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen