windmolen stock (2 dec 2020)

Nieuwe stemming: windmolenpark Venlo gaat gewoon door

Het Limburgs Parlement heeft alsnog ingestemd met het voorstel van het provinciebestuur om door te gaan met het plan dat de komst van het grote windmolenpark in Venlo regelt.

windmolenpark, windmolen, windmolens, windturbine (stock)
Provinciebestuur komt tussenbeide voor bewoners Heierhoeve

Het provinciebestuur gaat zich rechtstreeks bemoeien met het conflict rond de taxatiewaarde van de huizen van bewoners van het Venlose buurtschap Heierhoeve.

windmolen (18 dec 2019)
Inspraak voor Limburgse omwonenden Duits windmolenpark

Limburgse omwonenden krijgen alsnog de mogelijkheid om in het Nederlands in te spreken over de bouw van vier windmolens vlak over de Duitse grens bij Herkenbosch. Wanneer dat gaat plaatsvinden, is nog onduidelijk.

Windenergie windmolens
Raad van State wijst bezwaren windmolens Egchel van de hand

Windpark Egchelse Heide kan er definitief komen nu de Raad van State bewaren van omwonenden heeft afgewezen.

windmolen (18 dec 2019)
Windmolenpark Venlo definitief: forse schadeclaim in de maak

De plaatsing van negen windmolens in Venlo kan doorgaan.

Omwonenden Abdissenbosch willen geen windmolens

Er komt steeds meer weerstand tegen de plannen om drie windmolens aan te leggen op de voormalige stortplaats in de Landgraafse kern Abdissenbosch.

Oud-SP-Kamerlid De Wit: 'Terecht dat je opstapt'

Oud-SP-Kamerlid Jan de Wit vindt het terecht dat de SP afgelopen vrijdag uit de coalitie van de Provinciale Staten is gestapt. "Als je binnen de coalitie het vertrouwen niet meer hebt, dan is het terecht dat je opstapt."

PvdA en D66 verrast over opstappen SP uit provinciebestuur

PvdA en D66 zijn verrast over het opstappen van de SP uit het provinciebestuur. Ze ontkennen dan ook in alle talen daar op uit te zijn geweest.

Omwonende windmolenpark niet blij: 'Wil er blijven wonen’

Martin Claassen, omwonende van het toekomstige windmolenpark bij het buurtschap Heierhoeve en langs het spoor in Blerick en Boekend, is teleurgesteld dat het Limburgs Parlement vrijdag groen licht voor de windmolens heeft gegeven.

Printerfabriek Océ: 'Snel besluit windmolens onverantwoord'

Printerfabrikant Océ in Venlo vindt het onverantwoord dat de provincie op korte termijn een besluit wil nemen over de aanleg van een groot windmolenpark langs het spoor in Blerick.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten