stock zonne-energie windmolen

Noord- en Midden Limburg zet in op energiebesparing

Noord- en Midden-Limburg wil met energiebesparingen de duurzaamheidsdoelstelling van het Rijk halen. Daarvoor moeten 230.000 huizen geïsoleerd worden. Maar ook zonne- en windmolenparken zijn nodig om die doelen te halen. Dat staat in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES).

windmolens
Niet alleen Limburg heeft moeite met afspraken windenergie

Limburg is niet de enige provincie die niet kan voldoen aan de afspraken met het Rijk over de hoeveelheid windenergie in 2020.

Windenergie windmolens
Provincie: windmolens komen later door overmacht

De Provincie Limburg kan in 2020 niet voldoen aan de afspraken met het Rijk over windenergie. Dat zou echter niet aan de provincie liggen, maar aan omstandigheden waar zij geen invloed op heeft.

Zonnepanelen
Relatief lage duurzame energie-investering Enexis in Limburg

Enexis investeert tussen 2018 en 2020 naar verwachting nog eens 33,8 miljoen euro in zonne- en windenergievoorziening in Limburg.

Natuurclub wil omstreden windmolens Blerick ergens anders

De Natuur- en Milieufederatie stelt voor om zes van de negen geplande windmolens bij Blerick te verplaatsen naar plekken langs de A67. Dat staat in een brief aan de provinciale politiek.

Voorstander Venloos windmolenpark start petitie

Terwijl de meeste aandacht de laatste maanden uitgaat naar tegenstanders van het Venlose windmolenpark, is Maaike van Strijp uit Venlo juist een petitie gestart om de voordelen onder de aandacht te brengen.

Provincie heeft extra tijd nodig voor Energieakkoord

Het duurt maximaal een jaar langer voordat Limburg voldoet aan de landelijke taakstelling voor windenergie.

Buizenbouwer Sif geeft winstwaarschuwing

De resultaten van Sif in Roermond in het derde kwartaal blijven achter bij de verwachtingen van het bedrijf.

Handtekeningen voor 16 windmolens Midden-Limburg

Limburg voldoet zo goed als zeker aan de landelijke taakstelling voor windenergie. Die houdt in dat in 2020 in onze provincie 95,5 megawatt aan windenergie moet worden opgewekt.

Klimaatakkoord duwtje in de rug voor windmolenbouwers

Limburgse bedrijven profiteren van de afspraken die gemaakt zijn tijdens het klimaatakkoord in Parijs.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten