Overslaan en naar de inhoud gaan

Wind wakkert al flink aan: storm Ciara in aantocht

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 9:08

Vandaag raast de eerste storm met een naam over het land: Ciara. De wind wakkert in de loop van de ochtend flink aan en vanaf het begin van de avond is er kans op zeer zware windstoten.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Tijdens buien met onweer en hagel kunnen windstoten tot wel 130 kilometer per uur voorkomen.

Flinke wind
Zondagochtend waait de wind al flink in Limburg, in het noorden van de provincie windkracht 4 tot in het zuiden windkracht 6. In de loop van de ochtend en middag wakkert de wind verder aan, met zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur.

Code oranje
In de avond trekken fikse buien over Limburg, met hagel en onweer. Daarbij worden zeer zware windstoten van 110 tot 130 kilometer per uur verwacht, meldt Meteo Limburg. Bij deze winduitschieters kunnen bomen omwaaien en takken afbreken.

Waarschuwingen
Rijkswaterstaat waarschuwt bestuurders om niet met een caravan, aanhanger of lege vrachtwagen de weg op te gaan. Staatsbosbeheer adviseert wandelaars om zondagmiddag niet het bos in te gaan. En het Rode Kruis drukt mensen op het hart tuinmeubilair op te bergen, de fiets goed vast te zetten en de boodschappen tijdig in huis te halen.

Uit voorzorg heeft de KNVB al het voetbal afgelast. Ook gaan markten, sportieve evemenenten en carnavalsoptochten zondag niet door vanwege de storm.

Vooruitzichten
In de nacht van zondag op maandag blijft het onstuimig. En ook maandag waait het krachtig, windkracht 5 tot 6. En er zijn zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. Ook is kans op buien met hagel en onweer.

Volg hier de actuele weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen